perjantai 30. syyskuuta 2011

Syntymäpäivä

  Eilisellä oli muijalla syntymäpäivät ja lähemmäs kohti menopaussia. Ihan selvästi on hänellä näitä oireita: Kuumia aaltoja, mielialan vaihtelua ja seksuaalista halukkuutta. Tosin kaikki oireet ovat kyllä olleet koko yhdessäolomme ajan, joten lieneekö kyseessä erityisen pidentyneet vaihdevuodet.

 Mutta ajattelin yllättää akan totaalisesti ja taisimpa siinä onnistua. Kävin siis ostamassa uuuden uutukaisen naistenpyörän, enkä tuunannut sitä mitenkään.  Salaa vein varastoon ja kun muija meni nukkumaan, niin raijasin sen sisään olohuoneeseen ja ripustin sen kattokruunuun. Oli siinä muija hauhkonut henkeä aamusella, ennen sitä helvetinmoist rääkäsyä. Ei voinut olla heräämättä siihen palosireenin tapaiseen ulinaan. Tänä päivänäkään en tiedä oliko se onnesta saada yllätyslahja vai raivosta lahjan esittämistavasta. Sentään ilman ruumillisia vammoja olen vielä selvinnyt ja eipä muijakaan ole halaistua sanaa sanonut, liekö on onnesta mykkänä.

 Siinä ihmetellessäni satulaa, jossa oli ihmeellinen soikeanoloinen ja karjalanpiirakan muotoiseksi tehty syvennys ja muijan kumartuessa tajusin silmänräpäyksessä mikä se oli. Se kolohan oli tarkoitettu häpyhuulille sijoituspaikaksi, etteivät litisty satulan persauksen väliin ja hierry verille pidemmällä matkalla.
 Talkkkari kun uskoo uudelleensyntymiseen, niin päätinkin syntyä seuraavassa elämässä naistenpyörän satulaksi. Tosin pani miettimään uudelleen asiaa, kun kerron kavereille haaveestani. Sillä he iskivät ajatusmaailmaani kuvan, jossa huomattavan ylipainoinen ja lortto huonosti pestynä istahtaisi satulaan . . . .  Eipä tässä olla sitten pariin yöhön sitten nukuttukaan.

keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Viikon puolenvälin krouvi.

 Niin se aika kuluu nopeasti, kun on töitä vaikka toisille jakaa. Tosin talkkari ( muija ) on perso rahalle, niin pakko on painaa pitkää päivää. Ihmetyttää se, että töitä on muttei tekijöitä. Toki paperit voivat olla viimeisen päälle ja koulutusta löytyy . . . tosin näillä papereilla ei kannata edes pyyhkiä persettä, tulee vielä näppyjä pyllyyn. Kiitos niille, jotka ovat tuhonneet vanhan perinteen kisällistä- mestariksi järjestelmän. Kyllä tekijämies näkee, että onko kokeilijasta aikomaansa ammattiin melko nopeasti. Ja jos siltä tuntuu, että harjoituksenkaan kautta ei tule mestari niin aina voi suositella paskanluontia. Nykyään taidetaan siihenkin hommaan tarvita ammattikoulutus ja diplomi.

 Talkkarin entinen duunikaverikin kävi kiinteistöhoitajan ammattitutkinnon suorittamassa ja samalla tuli koulutuksellinen aivopesu hänelle koulun puolesta, vain tutkinnon suorittanut oli ammattilainen Ja tämä "ammattilainen" tuli sitten talkkarilta ( kouluttautumaton silloin ) kysymään, kun ei löytänyt poistoilmakoneen jäätymisvaara- termostaattia. Näin asiaa tuntemattomille, tuloilma-koneessa sellainen kyllä löytyy vesipatterissa joka lämmittää tuloilmaa. Poistoilmakoneissa ei ole koskaan tullut talkkarille tai kolleegoillekaan vastaan kyseistä elementtiä. Vähän kun etsisi auton moottorista männänpalautusjousta . . . . . tai timpurille annettaisiin hormihöylä.
 
 Jos talkkari olli silloin tämän ammattilaisen mielestä täysi 0, niin itse "ammattilainen" lienee ollut 00 - lupa mokailla ammatillisesti. Ei senpuoleen, hyvät naurut on kaverin "ammattitaitoisesta" kysymyksestä saatu ja onnea vaan sille firmalle, ken palkkasi hänet töihin.
 Jälkeenpäin on kuulunut, että ao. oli valittu kuukauden työntekijäksi. Ymmärtää kyllä kyseisen suojatyöpaikka- yrityksen tason ja ao. henkilön loistavan paskanpuhumisen taidon.

lauantai 24. syyskuuta 2011

Käynti anopin luona . . .

  Armas anoppi täytti tässä menneellä viikolla 26 ja jotain vuosia päälle. mutta keskellä viikkoa kun perferiaan ( Somero ) matka on aina arvoitus. Ja siksi tänään lauantaina sitten startattiin anopin luokse lihapadan ääreen synttäreitä juhlistamaan. Vaikka kyseessä ei olleet ns. tasavuosipäivät, niin kumminkin piti jonkinmoinen lahja viedä hänelle. Onhan jo "kypsään ikään" tulleella ihmisellä jos jonkinlaista lahjaa kertynyt, eli vaikeaa oli lahjan keksiminen. Talkkari mieltyi hieman oudonnäköiseen tarvekaluun, deconteriin. Tarvekalu on suomennettuna ja yksinkertaistettuna, viiniastia. Tässä vähän "sorsan" muotoisessa astiassa viini ns. lepää ja kerää happea ennen tarjoilua. Mutta muoto on senverran vittumainen, että kielellä loppuhiluja ei pysty lipomaan astian pohjalta tai pystyy, jos on kiraffin kieli.
   Jälleen kävi perinteisesti, että muija ja anoppi ottivat lautasellisensa ja sitten anoppi tuuppasi kattilan eteeni, syö poika syö. Ja poika söi, tosin piti käydä kerran välipaskalla että kaikki ruoka mahtui sisääni. Armas äitini aikoinaan kun opetti, että lautanen, siis tässä tapauksessa kattila tuli syödä tyhjäksi - astia kun astia.

 Tosin talkkari teki paluumatkalla yhden virheen, meni ja osti muijalle muutaman oluen. Hartaana ajatuksena oli harrastaa exsrtiimi-seksiä matkan varrella, auton konepellillä. Talkkarilla kun on tässä kohtaa sivistyksessä aukko, se myönnettäköön. Ei ole tullut tehdyksi tällaista kesäyön perinteitä kunnioittavaa asiaa.
   Tosin homma meni kiville jo anopin luona, sillä muija sai cd-levyn anopin omassa sarjassaan voittamassa kilpailusta Seniorit 2010 ja anoppi laulaa os. levyllä 4:nä. Jotain siinä levyn annossa ja maksatuksessa meni pieleen; Levy maksoi 10 euroa, muija antoin anopille 20 euroa ja otti meikäläiseltä 50 euroa vastineeksi levystä. Ei tajua vieläkään, miten tämä rahasiirto meni ja menikö se oikein.
  http://www.youtube.com/watch?v=Z_X-PulkdTo  tässä linkissä anopin laulu.

 Muijahan innostui siinä kaljan kittaamisen ja laulamisen välillä moikkailemaan ohikulkijoille. Yläfemmat ehti siinä vauhdissa ( + 80 km/h ) eräälle leinkkeilijällekin. Toinen "uhri" taasen vetäisi polkupyörällä ojaan, kun katsoi muijaa. Oli muuten vähällä etten minäkin olisi vetänyt pellolle, kun muija samalla puristeli pullottavaa etumustani. Viimeisin muttei vähäisin tapahtuma oli melkein kotikadulla, muija veti takaressun yhdelle skootterikuskille ja mitä peileistä näin niin pystyssä kyllä pysyi.
   Jos alla olisi ollut kunnon kiesi, niin uusi nopeusennätys olisi taatusti tehty Somero - K:nummi. EI siinä edes moottoripyörällä olisi ollut jakoa  . . . toisaalta kylmä hiki nousi pintaan kun visioin samaa hommaa moottoripyörällä. Tälläkertaa keskinopeus oli vain 163 km/h ja alla oli vain 1,6;n koneella varustettu kinneri.
   Onneksi sentään päästiin kotiin ennenaikaista siemensyöksyä ja hermojen menetystä ja tänään kyllä talkkari pakenee korsuunsa vetämään kalsarikännit korpikuusenkyyneleillä, kun itkettää niin.

perjantai 23. syyskuuta 2011

Tämän viikon "koettelemukset"

  Ensinäinen koettelemus joka jatkuu hamaan tulevaisuuteen on Talkkarin muijan totinen laihdutuskuuri. Ja se alkoi vain pienen pienestä lauseesta . . . . Muijan kysyessä kalliokiipeilyä kokeillessaan että miltä näyttää, niin Talkkari harkitsettomasti ja asiayhteyteen liittymättä tokaisi; Hyvin hyllyy. 
  Eli muijalta on viikossa jokunen kilo tipahtanut ja ei ole meikäläisellä ollut asiaa aviovuoteeseen. Talkkari onkin sitten tasapainottanut ja käyttänyt hyväkseen suolikaasujen ilmaa keveämpää ominaisuutta hyväkseen ja vain ja ainoastaan päästäkseen kullan turvallisen selän taakse nukkumaan.
  Sillä yllättävän moni ruoka-aines aiheuttaa meikäläisessä erittäin pahanhajuisia päästöjä, sekä erittäin äänekkäitä myös . . . pajupillillä avitettuna ja jotka toki fysiikan lakien mukaan kohovat kohti lemmenpesäämme kohti. Kaksi yötä muija kakoi ja kesti vuotavia silmiään, mutta sitten kävi käsky nukkumaan armaan viereen. Päätä sitten siinä vedätkö sisään orastavan vastalauseen aikaisemmasta kohtalosta vai annat ns. palaa, kun muija on kynttilän kanssa vieressä.

 Mutta muutakin on tapahtynyt viikon varrella, sillä talkkari on todistettavasti vetänyt suksilla 120 km/ tunnissa, eikä missään muna-asennossa. Vanhanaikastahan se on tehdä auton katolla vesisateessa . . .  Talkkari vaan haki liiteristä vanhat Lampiset ja siirtyi Sm 5: junaan, joka lähti Pasilasta kohti Lahtea.
 Sukset jalkaan keskikäytävällä ja menoksi. Menoa se olikin tosiaan, kun Tikkurilan jälkeen konduktori havaitsi etukenoni ja vetäisi hätäjarrusta. Ja ihan valehtelematta menin käytävällä eteenpäin suksien varassa sen 20 metriä, mutta sitten tuli se pakollinen "stoppi" nimittäin sen osaston etu / takaseinä. Eli nyt saattaa olla yksi näistä uutuuden uutukaisista lähijunista "rikki". Jahka saavat sieltä kabiinista kaivettua kaikki suksen säleet pois, niin palannee korjattuna liikenteeseen. Ja korvaushakemukseni on myhäilyjen kerä otettu vastaan ao. instassissa. Katsotaan nyt sitten loppuun asti miten käy . . .

keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Parisuhde konsulttina vol. 2

 Tässä jo aikaisemmin kirjoittelin kaverin "pienoisista" avioliiton päättämisongelmista. Porukalla ollaan ihmetelty ylipäätänsä naisen, varsinkin tämän naisen logikkaa, kun ehdointahdoin lähtee keikuttamaan venettä. Ei tällä esimerkkitapauksella pitäisi vielä alkaa edes menopaussi tai muu myllerrys kropassa. Tosiaan meinasi naisesta tulla, ammattislangia ( poliisi, ruumiskuski) käyttäen kroppa, kylmä sellainen. Onneksi kaveri sentään suunnitelmastaan aprikoi etukäteen.
 Avioliitossa ei tosiaan ollut mitään vialla ja mies kun halusi avioliittoneuvojalle liittoa pelastamaan, niin naisen mielestä ei missään ole mitään vikaa, eikä hän ole pettänyt miestään. Uskokoon ken haluaa, sama kun mies löydetäisiin savuava ase ruumiin vierestä keskellä aavikkoa

 Suunnitelman onkin siirtynyt vaiheeseen B. Ensinhän mies vain laittoi tulo ja menot tasapainoon ja ylimääräisen rahan syytämisen tulevalle ex-puolisolleen. Ja nyt tämä entinen sala-mallivaimo onkin sitten kaulaansa myöden kusessa. Kaveri vielä kysymään meikäläiseltä että mitä tehdään . . . . Kustaan lisään, että suuhun asti ulottuu. Ja kustu on seuraavalla tavalla: Ennen mies kantoi kiltisti kaupasta kaikki ruokatavarat, mutta nyt tuo vain suurinpiirtein sen, mitä itse kuluttaa, ei mene ruokaa hukkaan näes. Mutta tiettyjä ruokia löytyy ylenpalttisesti, juuri niitä mistä ei tuleva ex-vaimo ei takuulla pidä
 Samoin mies on vaivihkaa alkanut etsimään uutta kämppää ja hiljaisesti myymässä tätä entistä ja kylmennyttä lemmenpesää. Toki lakimiehillä on asiat tarkastettu, niin mitään rajoittavaa tekijää ei miehelle ole omaisuutensa täysimittaiseen käyttämiseen. Ja lähiviikkoina kuulemma rysähtää, sillä tulevalla ex-vaimolla on joku "seminaari" maakunnissa ja yhden viikonlopun aikana tapahtuu täysi myllerrys.
  Akan kamat kassiin ja pihalle, henkikirjoittajalle ilmoitus ettei naikkonen ole enään kirjoilla ao. osoitteessa ja lukkojen vaihto. Toki kavereitä on apuja saanut . . . ja kyseisen alueen poliisipiiri kyllä tietää tästä, täysin laillisesta ja näin sivusta katsottuna pettävän akan  tyylikkäästä ulosheitosta.

 Ja loppuun kuuluu tämä kappale: http://www.youtube.com/watch?v=8Ur1EcfRCUk&feature=related

tiistai 20. syyskuuta 2011

Suopeita asenteita.

 Talkkari on taas nähnytt punaista ja halusi vetää jotain ns. pataan, kun tuli lukaiseeksi erään turhan tutkimuksen. Ilmiselvää salaiittoainesta on brittiläisessä tutkimuksessa, jossa on halu "saada parempi kuva populistipuolueista Euroopassa". Onneksi tutkimusta ei olla esitelty julkisesti, mutta näin etukäteen kysyen; Kukan hutkimuksen tilaaja ja ketä tai mikä taho sen kustantaa  ? ? ?  Vähän viittaisi vasemmalle äärioikeistosta katsottuna.
 Toki täälläkin on jalkojen väli märkänä sisäministeriössä tutkimusta tulkitaan halutulla tavalla. Toki osa perussuomalaisitakin tietää realiteetit, että väkivalta lopettaa vittuilun ja autuaampi on antaa, kuin ottaa . 
 - Oletus tietenkin oli, ettei yksikään olisi valmis hyväksymään väkivaltaa, sanoi sisäisen turvallisuuden sihteeristön päällikkö Tarja Mankkinen tiistaina Helsingissä seminaarissa, joka käsitteli väkivaltaisuutta ja radikalisoitumista. Eli missäköhän lintukodossa tämäkin lillukanvarsi on kasvanut ? ? ?   

 Päreethän tässä paloivat totaalisesti ja Talkkari onkin päättänyt lähteä hakkaamaan . . . . . . halkoja. Eli kirveen kantaman sisäpäolelle ei kannata tulla haahuilemaan.

sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Sensuuria . .

 Tässä kun Talkkari ja moni muukin kriittisesti suhtautuva henkilö, eritoten rikollisten ja varsinkin viharikosten uutisointiin on huomannut lehdistössä raakaa sensuroitia . . .Tökkii mitä tökki ettei pysty kommentoimaan. Ensialkuun auttoi nimimerkin vaihto, että kirjoitus julkaistiin. Nykyään samalla nimimerkillä tai sitä muistuttavalla on täysin turha edes yrittää, päästä "läpi" sensuurin. Myöskin totisesti näyttää siltä, että sensorin mustalle listalle on päässeet tietyt sähköpostiosoitteet.
 Näyttää siis siltä, että suvaitsevaisuuden hämärään viitan suojaan onkin kätkeytynyt jonkinmoinen käki: (Cuculus canorus) .
 Onhan lehdistö yksi kuudesta valtiomahdista:  Tiedonvälitysvalta. Mutta käyttääkö muu viisi muuta "valtaa" keppihevosenaan tätä . . . ainakin ennen niin riippumatonta valtiomahtia ? ? ? 

 Talkkari tässä teki vain pienen "testin" muutaman ystävän kanssa. Kukaan ei saanut kirjoitustaan läpi, ja aina ilmoituksen tuli kummallinen virheilmoitus palstan "ongelmista" ja Ei jutussame muuta, kuin kerrottin vain ja ainostaan faktat näistä jutuista:
 http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Mies+ja+nainen+vangittu+ep%C3%A4iltyin%C3%A4+terrorismiin+liittyvist%C3%A4+rikoksista/1135269404817
 ja tästä:
  http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Tanskalaista+Muhammad-pilapiirt%C3%A4j%C3%A4%C3%A4+uhattiin+taas/1135269419218

Eli mitä tässä hymistelemään . . . samalta mantereelta ja vähintäänkin samalta suunnalta molempien tapausten epäillyt tekijät ovat . . . .  Panee vaan miettimään . . . .

lauantai 17. syyskuuta 2011

Kansainvälisyys on onnenamme.

  Muistaakseni Kansainvälinen (laulu) on ranskalaista alkuperää ja suomennoksen alkusanat olivat; Työn orjat sorron yöstä nouskaa . . . Ja sitä ovat käyttäneet sosialistit, kommunistit ja anarkistit. Viimeisimpiä voitaneen pitää aikansa terroristeina.
  Liekö Al Qaida käyttänyt kappaletta yhteishengen kohottajana ampumaharjoitusten ja rukoushetkien välillä ? ? ? ? ?  Olisi ollut varmaan hauskaa olla katsomassa, kun Osama Bin Laden olisi vetänyt värssyn sydämmensä kyllyydestä.

  Terrorismi on myös kansainvälistä ja näyttää siltä, että Suomikin pääsee siitä osalliseksi ja kiitos kuuluu siitä holtittoman maahanmuuttopolitiikan. Ei syyttöminä voida tosiaan pitää niitä kukkahattu-tätejä, jotka ennen tuotattivat ja edelleenkin kansan tahdon vastaisesti tuottattavat lisää kansaamme rikastuttajia. Toki terrorismi on globaali ilmiö, mutta joillain vuosilla vähintään sitä olisi voitu siirtää, jos hieman tarkempaan olisi katsottu ketä tänne raahataan. Halla-ahon visiot ja kuvaelmat ovat nyt täyttä totta täällä lintukodossamme  ! ! !

 Joku lukija varmaan ärähtää, että Talkkari on rasisti talkkarilla on kyllä rasistikortti lompakossa  ) mutta todellisuudessa olen vain ja ainoastaan faktoihin tukeutuva roturealisti.

  Asian tiimoilta eräs linkki: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/poliisi-terrorismin-valmistelusta-epailtyina-vangitut-ovat-mies-ja-nainen/art-1288414753225.html 

  Ja perkele, muija saa taas yhden syyn laittaa meikäläisen töihin takapihan tuunaukseen, nimittäin heinik . . siis nurmikon lyhentelyyn, ettei terroristit siellä lymyile.

torstai 15. syyskuuta 2011

Lomia ja "lomia"

 On se herroilla helppoa heittäytyä "sairas"lomille, kun työpaikalla ahdistellaan liian tiukolla kysymyksillä. Niihän melkein arvatusti Vantaan kaupungin johtaja Peltomäki teki, kun piti antaa selvitystä naisystävänsä mukanaolosta. On siinä kirjaimien lattamista poliittisesti uskottavasti jonoon, kun kertoo vetäneensä varvin jos toisenkin pariisilaisen hotellin vessassa.

 Toinen tapa lähteä oikein pitkälle "lomalle" on evp, eronnut vakinaisesta palveluksesta. Ja yleensähän hieman iäkkäämmät poliisiviranomaiset tuppaavaat näin laistamaan tuomiolle joutumisen. Ohessa linkki ja yllätys yllätys evp vastaa . . . eikä muista.
 http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011091314372757_uu.shtml 

 Normiduunarinhan ei tarvitse tällaisia koukoroita järjestää, käynti mielenterveystoimistossa ja elämä hymyilee vaikka nappien voimalla.

tiistai 13. syyskuuta 2011

Konsertissa, eli Musiikkitalon avaus

 Onnistuihan se vihdoin ja viimein päästä kuuntelemaan Helsingin musiikkitalon ainutlaatuiseksi kehuttua akustiikkaa. Tuli nimittäin voitettua sökössä konserttiliput Apocalyptican keikalle. Ja kun muija ei lähtenyt mukaan, niin kummallekin perskannikalle oli oma tuoli. Jo astuessani sisään, niin huomiota herätti se avaruus aulassa. Ja joku oli ripustanut aulaan taideteoksen tapaisen torven tai pikemminkin vain hieman mielikuvitusta käyttäen : Avoin vulva ja siinä jatkeena yksi munajohdin, toinen lienee leikattu pois esim. kystän takia.
 Ja pitihän sitä ottaa muutama tasoittava baarissa, mutta ottamatta jäi. Eihän meikäläinen osaa lausua niin hienojen viinien nimiä ja Porvoonlankkua ei saanut.
 Itse salista tuli mieleen jonkinlainen gladiaattori-areena, sillä perinteisesti orkka on soittanut kasvot kansaan päin.  Hyvä ja huono miten sen ottaa, sillä yhdellä bandin jäsenellä olivat persaukset housuista ratkenneet.
 Toinen huomio oli, että meikäläinen eroittui salissa, vaikka valaistus oli poissa . . . kaikki muut olivat pukeutuneet mustaan ja meikäläinen taasen ajatteli juhlistaa tapahtumaa pukeutumalla vitivalkoisiin, pipoa myöden. Olo oli kuin metsäjäniksellä talviturkin vaihdon jälkeen, ennen lumipeitteen tulemista.
  Siinä metelissä siis tosiaan 104 db vingutuksessa ja rumpujen räminässä, mieleen juolahti että kaikki olisivat jotain saatananpalvojia. Nehän tuppaavat liikkua mustat värmeet päällä.
 Mutta kaikenkaikkiaan, kyllä pojat leipänsä tienasivat, sillä heinäpellollakaan ei niin paljon ole heiluttu yhtä lyhyessä ajassa.

 Kyllä meikäläinen uudelleenkin menee musiikkitalolle, jos vaikka joku lasten konsertti Akselin ja Ainon kanssa ja toki muija tulee lapsenlikaksi.

lauantai 10. syyskuuta 2011

Suomi - Ruotsi maaottelu

 Jälleen on se aika vuodesta, kun otetaan mittaa naapurista tosin urheilullisin keinoin. Ja tätähän on jatkunut vuodesta 1925 muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Oli siinä alkuaikoina ruottalaisten politikointia mukana, kun Paavo Nurmea värkättiin ammattilaiseksi. Kateellisia nuo ruottalaisen on, vieläkin.
 Mutta talkkaria ottaa nyt päähän, kun eilen ei mennyt katsomaan naisten 10 000 metrin juoksua . . . tässä aamusella katselin vaan kutkuttavan kuumia kuvia  . . . .  Ja kun talkkarinkin tiedossa on, että tätä palstaa lukee moni nuori ja herkkämielinen niin en kehdannut linkkiä laittaa tirkistelijöille . . . . Toisaalta meikäläinen pitää vähän pyöreämmistä muodoista, näin vanhemmiten.
  Jos joskun tullaan urheilemaan täysin alasti, niin vain pienillä kehon ulokkeilla olevilla, on mahdollisuuksia . Ajatelkaahan C tai D-kuppista naista vetämässä 5 000 metriä . . . hyvinhän siinä paikat hyllyy, mutta lienee tuska melkoinen. Tai miesten 110 metrin aidat . . . Talkkarilla tuntuu nivuksissaan kipua jo pelkästä ajattelusta.

 Takkarin tämän päivän ohjelmaan taitaa kuulua maaottelu stadikalla . . . . jää tuo takapihan nurmi taas nytämätt.

perjantai 9. syyskuuta 2011

Viikon uutiset . . .

  Nyt on ainakin yksi osapuoli ja ehkäpä ammattiin katsoen toinenkin, kun katsotaan missä kulkee länsimaisenkin suvaitsevaisuuden raja.
  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/yle-taysi-rahina-pizzapaikassa---nakovammainen-ajettiin-ulos/art-1288413133988.html Toki "ravintoloisija" voi valita asiakkaansa, mutta tälläkertaa taitanee tulla jolleikkin viranomaisille tulla iso hätä hoitaa homma . . .  jossei muuten, niin poliittisesti kotiinpäin. Ja listalla löytynee seuraavia tahoja: Poliisi, syyttäjälaitos, tuomioistuin, eduskunnan asiamies,  ulkomaalaisvaltuutettu, tasaarvovaltuutettu, läänineläinlääkäri ja seminologi, unohtamatta EU:n virkamiehiä direktiiveineen.
 
 Ja hämähäkki-sota on alkanut, tosin Talkkari oli ajatellut hieman toisenlaisia "hämähäkkejä" sodassa. Eli syövätkö nämä ns. verenimijä-hämähäkit (sellaiset pienet) ihmisestä verta vai ei.
 http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/nyt-alkoi-hamahakkisota-vaite-oisesta-veren-imemisesta-aiotaan-todistaa/art-1288413042277.html
 Ottakoot asiantuntijat selvää mikä on mikä ja mitä se tekee, siis hämähäkki . . . vaikka olisi toisinpäin. 

 Mutta, talkkaria taasen ihan kotona pieksetään ja olantakaa, sillä muija taas löysi piilottamani karaokevehkeet, laittaen ne kovaan käyttöön samantein ja perineisesti: Talkkari no points - muija on 100 ponts. Mene näemmä tämän viikonlopun selviäminen sunnuntaille asti . . . MUTTA perinteistä täytyy pitää kiinni . . . .

torstai 8. syyskuuta 2011

"Elinkautinen"

 Elinkautisen luulisi ymmärrettävän siten, että kiven sisältä lähdetään jalat edellä, eli viimeiset henkäisynsä tuomittu vetäisee vankilassa. Mutta todellisuus täällä humaanissa ja ymmärtävässä Suomessa on aivan jotain muuta.
 Vastikäänhän Porvoon autokaista-ampuja oli "istunut" elinkautisen vaimonsa murhasta. Ja sitten lahtasi 3 ihmistä suukovun seurauksena ja tuomio oli 15 vuotta vankeutta. Herra Åkerlund vielä yritti hovissa saada lievennystä päivästä päivään istuttavaan tuomioonsa. ( jonka toivottavasti myös istuisi )

 Moni tietää, että oikeudessa istuu pönäkkänä päättämässä joukko lautamiehiä, toki todisteiden valossa syyllisyydestä tai syyttömättömyydestä. Mutta kuikan momi tietää, että heidät on valittu poliittisin perustein ? ? ?  Vaikka valinnan tekee poliittinen elin ja valitut lautamiehet ovat tyypillisesti sidoksissa valitseviin kunnallisjärjestöihin, eivät lautamiehet ole kuitenkaan toimessaan poliittisia luottamusmiehiä vaan puolueettomia maallikkotuomareita.  - Uskokoon ken haluaa. -

 Edes omaan kotiinsa tunkeutavaa ei saa estellä voimatoimin, vaan pitää soittaa poliisi paikalle. Tosin nopeamman avun saa pozzakuskeilta, kun ne tuppaavat soitettaessa tulemaan paikalle nopeammin kuin poliisi.

 Jos rangaistuksia ei voida "inhimillisyyden" nimissä koventaa, niin voitaisiin kun EU:ssa ollaan, niin harjoittaa jonkinlaista vankien vaihtoa eri valtioden kesken. Ei olisi täältä rikollisen helppo sopeutua esim. Kreikan vankilaoloihin, kesällä kun siellä tuppaa olemaan sietämttömän kuuma tai sieltä tuotaisiin tänne kylmään pohjolaan pahantekijöitä istumaan. 
 Toinen vaihtoehto olisi rakentaa todella kauas kaikkialta kunnon rangaistulaitos ja täysin suljettuna. Vieraitakin voisi vain tavata lasin takaa, eikä mitään paketteja voisi lähettää vankirukalle. Ja tulessa istumaan tuomiotaan, niin parin viikon risiiniöljy kuuri yksityissellissä, ettei mitään kehon sisäisesti voisi taloon ujuttaa.

 Mielenvikaisen tai käytöshäiriöisen eläimen voi lopettaa, mutta miksi ei sitten ihmistä ? ? ? Kaikkihan me olemme luojan luomia . . . Ihminen on vaan älylliseen ylivertaisuuteensa ( ei kyllä uskoisi ) vedoten, ottanut oikeudekseen päättää muiden luontokappaleiden kohtaloista.

tiistai 6. syyskuuta 2011

Talkkarille potkut

 Jo pidemmän aikaa on perinteisiä talkkareita irtisanottu ja tilalle otettu ns. kiinteistöhuoltoyrityksiä. Useimmilla se kiinteistön hoito onkin jäänyt todellain yritykseksi ja siten pilanneet ammattikunnan maineen. Samaa voidaan sanoa läpi linjan aina juoksupojasta johtajaan. Ei mitään hajua ja paloa hoitaa hommansa kunnolla, pystyen katsomaan taaksepäinkin tekemisiään. Eli suutari pysyköön lestissään.
 Mutta nyt on kuulunut kummia Salon suunnalta, sillä siellä on irtisanottu patamusta, muttei varmaan patalaiska talonmies.
 http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011090614335190_uu.shtml

 Tosin talkkaria hieman epäilyttää uutinen, sillä ei pätevin vaan sopivimman oloinen henkilö on lausahtanut oman köykäisen = ( RKP:n kannatus ) sanasensa asiassa. Vaikka talkkari on roturealisti, niin oletettua hattua nostan niille ulkomaalaisille, jotka yrittävät ja liekö elävätkin tämän maan lakien ja määräysten mukaan.
 Tosin irtisanomisen syynä voi olla myös epäeettinen toiminta, hanan korjauksen ohessa hoitaa tyydyttämättömän kotirouvan, in naturel. 

 Oli kyllä Talkkarin nuoruudessakin ennakkoluuloja mustia kohtaan. Sillä kerran yleisessä saunassa istui ylälauteilla kolme pikimustaa miestä, mutta yhdellä oni valkonen mulkku. Pikkupoika alempana siinä sitä kovaan ääneen ihmettelemään, niin yksi ylälauteen mustista lausahti ihmettelyyn: Ihan suomalaisia nokikolaireita meikäläiset on, Pera on vaan käynyt päivällä kotona moikkaamassa muijaansa.

maanantai 5. syyskuuta 2011

Pataan vasemmalta ja vähän oikealtakin

 Johan on, kun yhtenä päivänä on kaksi uutista poliiseista negatiivisessa muodossa. Ensinnäkin "Seppo" on melkein pelmuutellut Auerin petiä: Seppo käyttäytyi kohtalaisen herrasmiesmäisesti, Auer kuvaili hotelliyön tapahtumia ja suhteen aikana tuli kuitenkin todistetuksi, ettei Seppo ainakaan ole impotentti, Auer paljasti lehdessä.  Olikohan Sepiltä jäänyt "jarru" syömättä ainakin pariin kertaan  ? ?

 Toiseksi, ABC- asemilla Satakunnassa poliisit ovat saaneet lounastaa 50% alennuksellaT/Paateroa ehdottoman luultavasti otti päähän, kun itse ei pystynyt käyttämään moista etua. T/Paaterohan on melkein taatusti puhtoisin poliisi, mitä maan päällä kantaa . . . siis melkein. Talkkarin kaveri taitaa kyllä olla puhtoisempi, ellei oteta lukuun, että vk. kerran otti yhden talkkarin saunakaljan ilman lupaa. Sorry vaan, että riemastuin niin, kun tuupasin sinut päin kiuasta. Tulihan tässä se kaipaamasi anteeksipyyntö. 

 Tulee  mieleen episodi kultaiselta 80-luvulta, kun katukeittiön autokaistalla oltiin ja toiselle puolelle tuli maija, niin kuskimme siihen myyjälle: Jos tilaavat pyttipannua, niin lakaiskaa lattiat ja laittakaa mausteita mukaan, kun kuumennatte sen moskan. Arvatkaa mitä poliisit tilasivat  ? ? ?   Pyttipannua. Alennuksista ei kyllä ollut silloin tietoa.

 Maailman sivuhan täälläkin poliisit ovat hoitaneet pienet ylinopeudet pullakaffeilla ja vähän isommat kossupullolla. Paha vaan, että länsimainen hapatus tunkee Suomeen.

sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Sankareita - onko heitä ? ? ?

 Eräässä aamun lehdessä on sankareiksi luonnehditun ammattialan sankarin vuodatus. Itse otsikko herätti talkkarinkin huomion: Palomiehet eivät ole enään New Yorkin sankareita.  Onkohan ne palomiehet sitten inhokkeja nyt, joiden päälle syljetään, kun ilmestyvät paikalle sireenit ulvoen ja torvia töräytellen, pelastamaan ihmishenkiä ja sammuttamaan tulipaloja ? ? ?

 Onko se sankarillista, että ihan työn puolesta pelastaa ihmishenkiä tai tappaa mahdollisimman paljon  ? ? ? Ja mikä on ns. arjen  sankari ? ? Kas siinä onkin pohdittavaa syvällisemmin. Talkkari ajatteli tänään sankarillisesti nyhtää takapihan nurmikonkin, jos muilta kiireiltään ehtii.

 Talkkarin mielestä Marski oli sankari kun keksi kunniamerkin. Joka voitiin samanlaisena - ilman aikaisempaa "luokkajakoa" - antaa niin kenraalille kuin sotamiehellekin. Kunniamerkkiä ei kuitenkaan annettu, saaja nimitettiin kunniamerkin kantajaksi, Mannerheim-ristin ritariksi. Moista palkisemistapaa kun muualla maailmassa ei ole olemassa.
 Kaikki arvon ritarit ovat taatusti asainneet jotkut jopa kahteen kertaan, ritari- arvonsa ja kansan arvostuksen. Sankareitä siinä joukossa oli taatusti ne, ketkä eivät leipätyökseen asetta kantaneet. Eikä sen puoleen nekin jotka sotivat ammatikseen, ovat täyttäneet normi- odotukset ja ylittäneet kirkkaasti.

  Tänään muuten tulee kuluneeksi 67 vuotta, kun jatkosodan jälkeinen aselepo astui voimaan.

lauantai 3. syyskuuta 2011

Viikon vinkeimmät "uutiset".

 Ei onnistunut Talkkarin ottaa niitä kalsarikännejä, sillä muija takavarikoi juopumiseen tarkoitetun tarpeiston. Mutta olipahan aikaa nauraa ja taas nauraa viikon "uutisille"

 Tänään oli uutisissa sarjarattijuoppo- poliisista Helsingissä . . . . ja virkavelihän vetäisi vain parit törkeät heinäkuussa Naantalissa.  Ja vielä mikäköhän poliisin keksimä märitelmä on metsästysluotiliivit ? ?  Tosin uutista oli muokkailtu tänään muotoon luotiliivit ja paikalliset lehdet revittelit laimeasti vain metsästysliivin tapaisella asusteella. Liekö nekin kohta kielletään vähintäänkin taajama-alueilla ? ? ?
 Päivitys k:lo 20.30: Nyt on liivit tarkentuneet ns. airsoft-tyyppisiksi.

 Ja toki Turussa on tapahtunut, sillä siellä kärähti pätkä sairaalaa ja lääkehapen osuutta onnettomuustutkinta lautakunta arpoo. Tosin matkan varrella tässäkin uutisessa sen muuttunut käsittämättömään muotoon:  paineilmajärjestelmässä tapahtunut happivuoto.
 
 Talkkari kun on nuorempana ollut sairaalassa töissä, niin jotain asiantuntemusta on, eli paineilmajärjestelmässä on aina happea noin 20%, sillä ilmassahan sitä on sen verran. Toki kun painetta on putkessa, niin jo pelkkä painesuihku voi edistää palamista. Kaikihan ovat puhaltamalla yrittäneet sytyttää kytevää nuotiota.  Happi itsessään ei ole palava kaasu, vaan sillä on paloa edistävä vaikutus.
 Jos takkari haluaisi puolittaa tyntekijöiden 10 minuutin tupakkatauon puoleen, niin ei tarvita, kuin 10% lisäys happea tupakkakoppiin. Ja ilman happipitoisuuden nosto 40 % tietäisi vain 2,5 minuutin taukoa.

 Mutta viikkoa on vielä jäljellä . . .  joten katsotaan, mitä helvetin kielikukkasia se vielä tuo tullessaan.

perjantai 2. syyskuuta 2011

BB- tänä vuonna.

 Onnekseen talkkari on paahtanut töitä, lähestulkoon ympäri vuorokauden ja vielä paremmaksi  onnekseen ei ole tutustunut BB-asukkeihin vielä. Mutta näin perjantana päätin pilata iltani ja ehkäpä koko viikonlopunkin. Ja onhan se perusteltu syy vetää kunnon kalsari-kooma-känni.
  Näemmä joukossa on kikkelinheiluttelijaa, lapsenteko-kone tai liekö mimmi ei ole kuullut ehkäisystä, pari kumitissiä, joku helvetin älyköksi mainostettu jamppari. Ja toki nykyisen suvaitsevaisuuden nimissä . . . . tiedätte lukijat mitä tarkoitan.

 Eli tämä jo tarkoittaa, että Talkkari menee jääkapille ja korkaa ensinmäisen leijonaviinapullon ja jatkaa siihen asti, että on taju kankaalla.