maanantai 25. joulukuuta 2017

Joulunkin ihmeellisyyksiä . . .

 Joulun aikaa talkkarikin on tässä viettänyt . . . Mitä nyt eilen vähän "lipsahti" viihteen puolellekin,  näet talkkarin piti kolata, niinkuin näytöksenomaisesti, piha puhtaaksi lumesta.
   Näin aamusella sitten tulikin todetuksi, että talkkari oli vahingossa käynyt kolaamassa naapurin pihan . . . tuossa jokusen sadan metrin päässä. Ja jokunen lumienkeli tuli myös tuolla välillä tullut tehdyksi, näköjään.

  Tapansa mukaan, talkkari oli kyllä aamusella oikein fressissä kunnossa ja kravatti kaulassa . . . kauluspaita kyllä on jossain . . . mutta mitä sitä tarttumaan yksityiskohtaisuuksiin. Talkkari on siis aamukaffella saanut, niin piparia kuin myös torttua . . . yllinkyllin - - - Jouluhan on antamisen iloa, kaikella tapaa.  Autuampaa on antaa, kuin ottaa . . .

  Vahinkopaljastuksen johdosta todettakoon kiimaisille naisille, että talkkari on rengastettu ja kiintessä parisuhteessa, loppuelämänsä. Tarviihan emäntä isännän ja talo talkkarin, sekä talkkari perässä ajaa motolla, kun emäntä kiitää kohti auringonlaskua . . . ja talkkarinkin on joulun kunniaksi saanut korotuksen tupauunosta . . . kotitontuksi . . . lie mikä arvonimi onkaan sitten seuraava ?

  Talkkarin muijan mopokin  . . . osoittaa kiinnostusta . . . talvipeite alkaa aina lepattamaan, vaikka ei ole ilmassa tullenvirettäkään, kun takka/ saunapuita talkkari on käynyt hakemassa. Mitäköhän siitä tulee, kun talkkarin Honta siirtäytyy samaan pilttuseen . . . tossumopoja, vaiko hondamonkeita . . . tai kokonaan uusi moottoripyörä- merkki . . . YHAHMODHA . . . . ? ? ? ?