lauantai 13. joulukuuta 2014

Lucian- päivä . . .

   Joulu senkun kiihtyvällä tahdilla lähestyy ja yksi virstanpylväistä on rantaruottalaisten Lucia- neidon valitseminen. Lie miksi on rantaruottalaiset omineet kyseisen tapahtuman itselleen . . . Mutta kovasti on kiilaa lyömässä itse glamourinen Mia Mari Johanna Tukiainen, sentään vanhemmat ovat asuneet Ruotsissa ja ovat Upsalan- ekonomeja. Ja pikkusisko ja pikkuveli asuvat myös Ruotsissa. Eli vahvat olisivat meriitit valintaan . . .

  Mutta, kun Lucia- neidon tulisi olla nuori noin 20- vuoden kieppeillä oleva eteerinen ja nuhteeton neitonen ja mitä toivottavinta jopa neitsyt . . . Siis lie joskus entiseen aikaan . . .  Se kun on osottautunut mahdottomaksi, kiitos 70- luvun seksuaalisen vapautumisen ja rintaliivien polttamisen myötä . . .

  Ison vaihteen itsensä valitsemiseen on tehnyt ja koko isolla painollaan, on kohti Lucia- "neidoksi" pääsemiseen on tehnyt Mia Mari Johanna . . . Ensinnäkin, lie tuo vanha hääpuvun- reuhka ja toiseksi joku buukkaus Ruotsinpyhtäällä ajavat kohti Lucia- neidon valitsemista . . .

  Tavallaan tässä on jo eletty vaitoehtoisia valintoja, sekä rajoja rikkovia aikoja . . . Joten talkkarin täytyy myöntää aika, paikka ja glamourisesti rakennettu julkisuus on taidolla rakennettu . . . Kaikki vaan eivät sitä huomaa . . . Ei edes siwan- kassat.