torstai 22. marraskuuta 2012

"Valtio" valtion sisällä.

  Tietyt asiathan on jo rikoslaissa krimilisoitu, eli jos jotain teet niin tuomiohan napsahtaa . . . Mutta eräät tahot ovat asettuneet ja / tai leikkivät olevansa "viranomaisia". Eräänä parodiana oli ja on yksityistä pysäköinninvalvontaa "suorittavat" yhtiöt. Ei niin uutena, mutta nousevana ilmiönä on tulla tupsahtanut mm.  Tekijänoikeuksien tiedotus- ja valvontakeskus TTVK ry, mutta pekkaa pahemmaksi ei liene jää Teosto:kaan.
  Lie on tähän asti pelottelutekniikka toiminut TTKV:llä, mutta näköjään yksi sitkeä sissi on lähtenyt sotajalalle "tuulimyllyjä" vastaa.
 http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012112116356490_uu.shtml
  On todella ihmeellistä, että jos pyytää tarkkaa laskelmaa, mitä yksityinen salapoliisityö on maksanut, niin vastauksena on, itse Antti Kotilaisen sanoin;  - Ei mulla ole mitään exceliä siitä antaa. Se on työtunteja. Kaikkeen menee tietty määrä työntunteja ja lakimiehet niitä hoitaa. Ja seuraava kysymys kuuluisi: Ainoastaanko lakimiehet ovat kaivaneet tytön ip- osoitteen ja pystyneet todentamaan juuri tietyyn tietokoneessa tehdyn tallennuksen ? ? ? Miten on TTKV pystynyt todentamaan laittoman tallennuksen, esimerkiksi BITTORRENT- verkossa  ? ? ?  Onkohan kyseiseen verkkoon "joku" toki aivan täysin tuntematon taho ujuttanut "jotain" jolla kaivaa laittomat lataajat ? ?  Mutta onko se sitten laitonta, mutta sehän on sitten eri juttu . . . Tosin aina ei tarkoitus voi pyhittää keinoja ? ? ?


  Talkkari ymmärtää täysin, että myös aineettoman hyödykkeen käytöstä tulee maksaa, kuten tässä tapauksessa CHISU:n levyn sisällöstä. Mutta tulikohan tässä kyseisessä tapauksessa hiukkasen liian järeitä "aseita" käytetyksi, tykillä ammutaan hyttystä ? ? ?  Toki uutisointi on mitä on ja käytössä on muutama lehtiarkitteli mutta kumminkin . . .

  Kummallisuuksia on kauempaankin, sillä jokaisesta CD-R tai RV levystä menee vero, siis vaikka omia kuvia, kirjoituksia yms. omaa tuotantoa niihin tallentasit. Erään laskeman mukaan ns. TEOSTO- vero on luokkaa 30- 50 % myytävästä tuotteesta, toki siihen vielä lätkäistään alv. Jostain Talkkari oli lukevinaan, että kirkoissa kailotettavista virseistäkin olisi pitänyt maksaa Teostolle . . .  Ja mihinköhän vero olisi tilitetty, kun säveltäjä on kuopattu joskus 1800- luvun alkupuolella ? ? ?