lauantai 3. syyskuuta 2011

Viikon vinkeimmät "uutiset".

 Ei onnistunut Talkkarin ottaa niitä kalsarikännejä, sillä muija takavarikoi juopumiseen tarkoitetun tarpeiston. Mutta olipahan aikaa nauraa ja taas nauraa viikon "uutisille"

 Tänään oli uutisissa sarjarattijuoppo- poliisista Helsingissä . . . . ja virkavelihän vetäisi vain parit törkeät heinäkuussa Naantalissa.  Ja vielä mikäköhän poliisin keksimä märitelmä on metsästysluotiliivit ? ?  Tosin uutista oli muokkailtu tänään muotoon luotiliivit ja paikalliset lehdet revittelit laimeasti vain metsästysliivin tapaisella asusteella. Liekö nekin kohta kielletään vähintäänkin taajama-alueilla ? ? ?
 Päivitys k:lo 20.30: Nyt on liivit tarkentuneet ns. airsoft-tyyppisiksi.

 Ja toki Turussa on tapahtunut, sillä siellä kärähti pätkä sairaalaa ja lääkehapen osuutta onnettomuustutkinta lautakunta arpoo. Tosin matkan varrella tässäkin uutisessa sen muuttunut käsittämättömään muotoon:  paineilmajärjestelmässä tapahtunut happivuoto.
 
 Talkkari kun on nuorempana ollut sairaalassa töissä, niin jotain asiantuntemusta on, eli paineilmajärjestelmässä on aina happea noin 20%, sillä ilmassahan sitä on sen verran. Toki kun painetta on putkessa, niin jo pelkkä painesuihku voi edistää palamista. Kaikihan ovat puhaltamalla yrittäneet sytyttää kytevää nuotiota.  Happi itsessään ei ole palava kaasu, vaan sillä on paloa edistävä vaikutus.
 Jos takkari haluaisi puolittaa tyntekijöiden 10 minuutin tupakkatauon puoleen, niin ei tarvita, kuin 10% lisäys happea tupakkakoppiin. Ja ilman happipitoisuuden nosto 40 % tietäisi vain 2,5 minuutin taukoa.

 Mutta viikkoa on vielä jäljellä . . .  joten katsotaan, mitä helvetin kielikukkasia se vielä tuo tullessaan.