tiistai 29. marraskuuta 2011

Ummikoita, maailmalta:kin

  Aikoinaan kun Kalevi Keinänen opetti suomalaisia matkustelemaan etelän aurinkoon, niin suomalaisia haukuttiin ummikoiksi. Ei osattu juuri muuta, kuin savoa jota puhuttiin hiljaa ja kovvoo. Parhammillaan 100 000 suomalaista lillutteli varpaitaan Keihäsmatkojen järjestämillä seuramatkoilla. Oi niitä aikoja, mutta Takkari oli vielä tuolloin alaiäkäinen kokemaan näistä aikoja.
   Nyt vaan tuppaa olemaan asiat toisin, sillä sisäsiittoiset britit on todettu ummikoiksi ulkomaankielien suhteen. Ja sioiksi monien maiden alkuperäisväestön mukaan. Kukaan ei sikaile samalailla, kuin pesunkestävä ja punottava britti, tosin aika lähelle pääsevät ruotsalaiset. God save the queen ja Du gamla, du fria vai menikö se ruottin puolella: Den glide in . . . 
    Ja suurin syy miksi eivät edes yritä puhua vieraita kieliä ( 35% tutkimukseen osallistuneista ) on pelko virheen tekemisestä ja itsensä häpäisemisestä. Itsensähän he häpäisevä jo asenteellaan ja virhe on ylipäätänsä lähteä ulkomaille virheitä tekemään. Onnekseen, etteisivät janoon kuole niin jopa 43% osaa tilata oluen espanjaksi ja kiittää siitä vielä; una serveza por favor.  

    Talkkari kun sattumoisen eräälläkin kriisi- Kreikan saarilla tullut käytyä, niin päähän on jäänyt jonkinmoiset kreikankielen alkeet ja tavat; Pystyy meikäläinen sujuvusti riitelemään politiikasta paikallisten kanssa ja juomaan heidät pöydän alle Ouzolla. Kerran kyllä teki tiukka erään vanhahkon rouvan kanssa, mutta kopsahtihan senkin ladyn otsa lopulta baaritiskiin. Toisaalta voitto oli melko minimaallinen, 10 sekunta voitosta talkkari valui alas baariuolilta . . . ja muija sitten haki lainaamillaan kottikärryillä altaan vierelle nukkumaan pääni selväksi . . .