maanantai 16. huhtikuuta 2012

Vihaisen sanavapauden rajanveto

  Talkkari melkein äimistyi, kun poliisi on pyytänyt oikein kommentteja kansalaisilta, Valtakunnansyyttäjänviraston asettaman työryhmän raportiluonnokseen. Tosin hakeeko tämä työryhmä poikkitieteellistä hyväksyntää aatoksilleen ja tuleeko se oikeuslaitosten käyttöön kaikkinen lapsuksineen. Vähän tulee mieleen Poliisihallituksen asehallintoyksikön surullisen kuuluisat tulkinnat, niin vanhasta kuin uudesta aselaista.
  Se tässä ihmetyttää että on olemassa oleva lainsäädäntö ja tuomioistuimet ovat antaneet tai eivät ole antaneet rangaistuksia, joten miksi tällainen tilaustyö on sitten tehty ? ?  Lakien laatijathan istuvat eduskunnassa ja he painavat joko Jaa tai Ei- nappia. Poliisi, syyttäjälaitos ja ei sen puoleen tuomioistuimetkaan eivät voi ja varsinkaan saa tehdä omia sovellutuksiaan voimassa olevista laista, mutta näin lie tapahtunee . . . 

 http://www.poliisi.fi/poliisi/helsinki/home.nsf/files/510AF37FD1A3851EC22579E0002EAB1C/$file/17-34-11%20ty%C3%B6ryhm%C3%A4raportti%20luonnos%2012042012.pdf

  Sananvapauteen ja sen mahdolliseen rajoittamiseen Talkkarinkin mielestä kyseisessä raportissa tähdätään ja työryhmä on koottu sopivasti parista syyttäjästä ja kolmesta poliisista, mutta mukana ei ole ns. tavallisen kansan ääntä. Monelta suunnalta on kaikunut huolestuttavia kyselyjä ja kommentteja, että eikö voi ja saa kirjoittaa yhteiskuntamme epäkohdista niiden oikeilla nimillä.
 Olihan se sodan jälkeen epäkorrektia sanoa ryssää ryssäksi, piti kuulemma muuntaa muoto neuvostoliittolaiseksi tai jotein sinne päin. Moni ei lähtenyt perässähiihtäjien matkaan tässä asiassa. Ollaankohan vähän samanlaisessa tai samantapaisessa tilanteessa, jossa ei saisi tuoda julki omaa mielipidettään, ilman että laastarilappu lyödään suun eteen ? ?  Toki ennen ei ollut internettejä ja sun muita vapaan tiedon lähteitä ja jos jotain halusi tilastoilla tai toteen liittyvillä taulukoilla näyttää ja tuoda kansan ihmeteltäväksi, niin julkaisemattomuudesta piti ensin huolta helvetin hidas virkamieskunta ja viimevaiheessa lehdistö.
  Nykyään jotain tapahtumaa reaaliajassa voi hyvällä onnella katsoa suoraan internetistä, ilman viranomaisten tai lehdistön sensuuria. Hyvä tiedon jakamisen kannalta, mutta huono viranomasten mahdollisten salailu tai peitteluyritysten kannalta. Wikileaks ja oma kotimainen VRleaks lienevät tunnetuimpia salaisuuksien paljastajia . . . 
  Liekö tällä työryhmäraportilla, jossa pähkäillään vihapuheiden suitsimista on jonkinmoinen "tilaus" julkisen hallinnon puolelta, ettei totuus tulisi julki miten tämän maan veronmaksajien rahoja ja varoja on levitelty. Sopivasti vaan keppihevosena voidaan käyttää tämänhetkistä trendinä rasismia, mutta äkkiäkkö sen tarkoitus saadaan laajennettua muuallekin yhteiskuntaan. Ja eihän tämä ole mitään muuta, kuin pelteltyä sananvapauden rajoittamista. 

  Ja mistä se rasismi kumpuaa ? ? ? Syvistä ja tyytymättömistä kansan riveistä, jotka eivät katso suopeasti niitä, jotka saavat vastikkeettomia tukia. Esimerkiksi Kela ja sosiaalipuolen väki mieluusti näyttää omia laskelmiaan ja väittävät, etteivät tietyt ryhmät saa mitään ylimääräistä. Mutta kun se ei ole totuus, ei edes puolitotuus. Jotkun kun ovat oppineet tai heidät on mahdollisesti opetettu vaatimaan ja tehostamaan vaatimustaan mm. rotusorrolla ja toki unohtamatta uskontoa.

 Talkkari ainakin tulee antamaan oman vastineensa tähän höpöhöpö- raporttiin ja kehottaa myös muitakin tekemään niin. Ja muistakaan laittaa siihen sähköpostiin lukukuittaus, niin ettei viesti lipsahda roskakoriin. 
Luonnosta voi kommentoida 23.4.2012 asti lähettämällä sähköpostia marko.forss@poliisi.fi.

 Ja ihan avoimen tiedoituksen nimissä Fobba voisi tuoda jossain vaiheessa julki, että montako viestiä on saanut asian tiimoilta ja millainen on kansan mielipide asiasta.
 >>>  Kun pirulle antaa pikkusormen, niin kohta se vie koko käden. <<<<