keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Alkomahooli, eli miten otan oikein.

  Talkkarikin on jo ohittanut muutaman virstanpylvään elämänsä aikana ja nähnyt ja kuullut yhtä sun toista. Nuorena sitä ei yhden eikä kahdenkaan päivän naulaaminen tuntunut missään, syvä huokaus aamulla ja kanuuna oli kutakuinkin siinä. Mutta nykyään jos otat yhden illan, niin kärsit sitten ilman tasoittavia tai niiden kera sen kaksi päivää.

  Nuorena ollessaan rakennuksilla töissä, niin maalarit ja rapparit olivat yleensä ja ainakin loppupäivästä jonkinmoisessa hutikassa. Talkkari muistaa erään sepän, joka aloitti aamun töihin tullessa, puolella pulloa kossua. Oli jäänyt se tarkoituksella päivän päätteksi odottamaan seuraavaa aamua. Ja kun ALKO avautui, niin mies meni ja osti arkisin aina 3 pulloa kossua. Seuraavan kalikan avasi ruokatunnilla ja taas vain puoli pulloa hoitasi huiviin. Iltapäivällä sitten kaffen kera meni se vajaa leka ja toisesta pullosta puolet kotiin lähtiessä ja se kolmas leka oli yömyssyä ja aamupuuron kanssa naatittavaksi. Tätä jatkui sen aikaa, kun Talkkari oli samalla työmaalla ja eikä miehestä nähnyt kupittamista mitenkään.

  Aikoinaan kun Talkkari dallasi hesaria pitkin majapaikkaansa, niin edestäpäin tuli jonkinmoinen "raikas" "raikkaan oloinen" tuoksu. Kuin jossain wanhan ajan parturissa . . . ja selvisihän, kun korvikekäyttätäjät pysähtyivät ja povesta ilmestyi Eau de cologne- leka. http://www.google.fi/imgres?hl=fi&sa=X&biw=1600&bih=790&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=unD7HxtOikzRbM:&imgrefurl=http://www.intervoll.nl/index.php%3Fid%3Dprd.80&docid=19gL28piJzswWM&imgurl=http://www.intervoll.nl/downloads/image/princes_eau_de_cologne_-_2001.jpg&w=432&h=480&ei=sv90UJuTBdHFtAar8IG4Dg&zoom=1&iact=rc&dur=0&sig=109183132081594845507&page=1&tbnh=136&tbnw=122&start=0&ndsp=39&ved=1t:429,r:20,s:0,i:131&tx=301&ty=585
 Ei siis äijissä haissut paska ja lika, vaikka ulkoa päin näyttikin että ei oltu edellisellä ripulointi- sessiolla otettu housuja tarpeeksi pois. Tenttua myös kävivät alan miehet hakemassa suoraan huoltoasemilta ja yks` hailee vaikka niitä alettiin denaturoida, kyllä jano keksi keinot eritotella epäkurantti ainesosa.

 Mutta, kun alkoi pirtu virtaamaan kuin kieltolain aikaan konsanaan, niin kummasti kato alkoi käymään alan miesten keskuudessa . . . Liika vahvaa ja liian suurina annoksina . . .

 Kumma kyllä, ns. pulimammoja ei paljon ollut liikenteessä, korkeintaan joku 1/ 50 suhteessa alan seppiin. Mutta nykyään kaikki on ihan toisin tai sitten ovat ns. julkis- juopotkin tulleet esille ihan toisella tapaa.
  Ei julkisuudessa paljoa tiedetty esimerkiksi Pikkuneiti Porvoolaisen ( Virpi Miettinen ) kupituksesta tai sitten Danny:n parista Armi Aavikosta. Lie nämä kaksi tunnetuinta esimerkkiä eivät koskaan sekoilleet pillereiden kanssa, vaan olivat aitoja juoppoja. Virpi sentään laittoi korkin kiinni lopullisesti ja tuli uskoon . . . Yllätys yllätys. Talkkari on sitä mieltä, että oli keino tai tapa mikä tahansa, JOS juominen loppuu on yhden tekevää minhin uskoo tai miten sen on tehnyt.

  Tosin nyt suurella painoarvollaan on julkisuudessa siskospari, eli Glamouriset Tukiaisen siskokset, Julia ja Johanna ( fb. status Mia Mari ) . Ei ole palikat tai siis lienee ei koskaan ole olleet palikat oikeassa järjestyksessä kummallakaan siskoksella. Juliallakin noin 14 vuoden herkässä iässä ei ollut mitään rytmistä tajua, joten ymmärtää sen haahuilun ja epävireisen hetkuttelun kaljakuppiloiden parketeilla.
  7:ssä taivaassa itse the Fat linkkailee säälittävässä blogissaan iänikuisia kuvia, kertoin samalla, että kuvat on otettu korkeintaan viime viikolla. Lienee on yhdistetyssä pilleri ja känni- coktailissa ollut kalenteri kyllä oikein, mutta vuosiluku heitti . . .
  Talkkari kun sen verran pervo, niin kaivoi tällaisenkin tiedon suuren yleisön tietoon . . .  tosin taitaa taas viikonloppuna mennä leka jos toinenkin, kun yrittää häivyttää aivoistaan moiset  kauhukuvat . . .