torstai 16. toukokuuta 2013

Kevät ja liikenne . . .

  Jaa`a alkaa olla aika, kun tallista itsekukin kaivaa kesäkulkineensa ulos ja lähtee liikenteeseen. Talkkarikin on kaivanut vanhan Java- moottoripyöränsä ulos ja sehän kiiltää, kuin papin kulli . . . menihän siinä jokunen pullo vahaa, sekä helvetisti tupakkaa ja aikaa.

  Liikenneturvallisuudesta vastaava virasto on jokavuotiseen tapaan varoitellut mm. moottoripyöristä. Kas kun todella harva niillä huristelee talvella. Talkkarin mielestä varoitusjärjestelmää pitäisi kehittää . . . Toissa keväänä, kun Marttinalla oli vielä auto, niin ei paljoa tällä päätä palellut liikentessä tuolla "salarakkaalla" . . .
   Tällaisia uhkia lienee on kartoitettu, poliisin ja oikeuslaitoksen toimesta . . . Yksi jos toinen ns. julkkin saatika joku poliisipomo, kun liikenteeseen lähtee, niin kansallinen varoitusjärjestelmä olisi aktivoitava ja tiedottaa kansaa vaaroista.

  Kuulemma itse Glamourisella suuruudella (se vanhempi ja lihavempi) on suunnitelmia lähteä, jos ei ihan autolla niin "rättärillä" liikenteeseen. Papan pitäisi vaan antaa "hieman" ajo- opetusta mm. vaihteiden käytöstä. Toisaalta ei ole tiedossa, onko tällä tukevammalla ajokorttikaan voimassa . . .
  Ei ne ongelmat ihan siihen lopu . . . vanha on auto kuulemma, joten ajokin kunnosta ei ole varmuutta . . . Vaikkakin aikoinaan Rätti- Sitikalla kuljetettiin melkoisia kuormia, niin ei todellakaan ole takeita, että kestääkö autovanhus . . .

  Ja Helsingin poliisilaitoksella heitetään arpaa, ketä kyseisen ajoneuvon tulee ratsaamaan, jos se liikenteessä näkyy ja varsinkin sen lihavimman ajamana. Kumminkin poliisikin on vain ihminen . . .