tiistai 7. toukokuuta 2019

Elämän valintoja, loppuelämään.

  Juu, talkkari on tässä tehnyt valinnan ja hypännyt pois kiihkeästä ja kallista kaupunkioleilusta. Työ vielä toistaiseksi pitää napanuoraa yllä, mutta lie sekin katkeaa jossain vaiheessa.

  Juu, maalla on mukavaa ja paljon rahallisempaassa cityssä, elo ja olo, tosin "piireihin" pääsy vei aikansa. Kumminkin, sentään talkkari kera rakkansa asuu alueella . . . Ei missään takametsissä, missä on matkaa palveluihin  . . . vain jokusen kilometrin verran. Tosin kaikki on suhteellista . . . urbaanissa kaupungissakin . . . Asut Helsingissä ja verotoimisto on, jossain muualla . . . Esimerkkejä on monia, tehostamisen merkeissä. Melkeinpä kaikki palvelut, mukaanlukien.
  KELA:n toimistossa tsm. tunnet olevasi muukalainen . . . Omassa ja isien, vaarien verellä lunastamalla kotimaalla.
  Tämä sitä ns. kansainvälistymistä lienee . . . Yhdellä, jos toisella on  . . . tukevasti jalat ilmassa . . . mitä tulee, Suomen tulevaisuuteen . . . Nimiä ei tässä, viitsi mainita . . . poliittisista syistäkin.


  Nooh, talkkari on siis päässyt piireihin ja nähnyt / kuullut mitä tapahtuu, city- keskusten ulkopuolella.
 Ei hyvää päivää . . .  Näissä "keskuksissa" oletetun romahduksen tapahtuessa, tulee todellakin "hätä käteen" . . . Se yhteilöllisyys, mikä maaseudulla on ollut ja on edelleenkin, toimii . . . Naappuria avitetaan . . . Tosin paskanaapuria . . . suoraan suohon. Juu jänniteitä on maallakin ja ne voivat olla, jopa monen sukupolvenkin takaa . . .  Mutta, kumminkin jos "viha"miehen talo palaa, Ei sinne heitetä bensaa tai naureta, vaan autetaan. Kumminkin yhteillöllisyys toimii.


  Maanviljely ja EU- tuet . . . ON aivan muuta, mitä media antaa ymmärtää . . . tosin kikkailijoitakin löytyy . . . Luomutila hakeen "lannoitetta" tuotantotilalta, joka ei ole ns. luomutila . . . Liekö paska siinä välissä traktorin peräkärryssä muuttuu luomuksi ? ? ?   Vähän sama, kuin Ranskassa on haulikko maataloustyökalu . . .

   Ja miksi talkkarikin metsästää . . . Kas siinä onkin, perusteltu syy. Maalla kun ollaan, niin vierasperäisiä tulokkaita täytyy poistaa, levittävät tauteja . . . jotka voivat myös siirtyä kotoperäisiin villieläimiin . . .  ja sitä kautta, taasen kotieläimiin ja jopa ihmisiin.
 Ja, vanha sanonta- Kun kettu pääsee kanalaan" . . . Ottaahan se ruuan, mistä helpoimmalla saa . . . Sama pätee isompiin petoihin ja näiden "saaliseläimiin" . . .  Sekä ihmisiä on aikojen kuluessa, levittäytynyt väestönkasvun vuoksi / takia uusille alueille.  Ahdastahan siellä tulee, mutta lienee sopu sijaa antaa - - - Et syö meikäläisen kupista- Ei tarvis poistaa . . .Pysytään sopivan etäisyyden päässä toisistamme.
 Peto / saalis- suhde on ikuinen, ainakin joidenkin mielestä, ainakin ikuinen kiistanaihe . . . missä ei petoja- siellä kanta kasvaa, suhteettoman suureksi ja sitten "kolisee" . . . Liekö kyseessä lihanhimo tai mikä . . . Sonnin on vaan vähän vaikea poikia . . . Helpompaa sen on naaraalla . . . Ja jos, alueella on sonneja, niin ei "siittäjää" lähdetä kauempaa hakemaan . . .


Nooh . .  . Tässä tuli talkkarilta isommanpuoleinen "avautuminen" Onneksi ei sentään, pahasti varsinaiseen polittiseen tilanteeseen, mennyt . . .