tiistai 22. tammikuuta 2013

Tervaa . . .

  Talkkari ei ainenkaan enään yhtään ihmettele Turkulaisia . . . on näet paljastunut, että Vapaamuurarien rituaaleissa Turussa miesten munia tervataan jopa paikassa pyhimmässä, saunassa. Lie se on sitä kuuluisaa Turun tautia . . .
  Kanervan Ike, Matti ja Teppo sekä muutama muukin varmaan on päässyt isojen poikien pippelileikkiä harrastamaan . . .
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288533905454.html?pos=ok-nln
  Mutta tarkemmin kun Talkkari ajattelee, niin ei oikeastaan hullumpi homma. Sillä aikoinaanhan veneitä tervattiin, että ne eivät lahoaisi ja tavella suksien pohjaan luistoa edistämään laitettiin tervaa. Turkulaisilla on tällä ajattelumallilla päätellen, helvetin kova lahoamaton "oksa" ja ei paljon akkaa tarvitse kiihotella, kun luistoaineet on hepissä valmiina.

  Mutta salaseuroja on ollut maailman sivu ja mitä kummallisimpia rituaaleja ja riittejä, myös Talkkarien salaseurassa. Siihen ei pyritä, eikä sen puoleen käskyn käydessä erotakkaan. Talkkari ei ala paljastamaan miten uusi jäsen vihitään seuraan, mutta paljon menee ilolientä . . . Talkkarien salaseura ei toimi epäkorrektisti, mutta mielenvikaiset ja ammatillisesti ala- arvoisista isännöitsijöistä on kyllä punainen lista . . .