maanantai 18. helmikuuta 2013

Juoppohullun päiväkirjan elokuvan: Arvostelu vol. 1

  Talkkari on tässä jo pidemmän aikaa ajatellut käydä leffassa, mutta nyt vihdoin ja viimein sitten tuli tilaisuus siihen. Talkkari tarkoittaa tilaisuudella sitä, että sai naispuoleisen ( kauniin) ihmisen mukaansa. Talkkarilla kun vähän välillä taipumusta reagoida npeasti ja mikä paremmin niin rauhoittaa, kuin nainen. Tosin jo ennen istumaan pääsyä Talkkari oli vain pari kertaa törmännyt tolpaan ja kerran heittänyt vahingossa voltin rullaportaissa, kiitos tämän naisen. Kummasti se jopa Talkkariakin rauhoitttaa, kun nainen katsoo toruvan- odottavasti silmiin tai siis Talkkari ainakin visioi tähtiä nähdessään.

  Mutta itse leffa oli Talkkarille osittain pettymys, mutta kun ymmärtää Juha Vuorisen kieron mielikuvituksen, niin elokuva on itsensä näköinen sepustus. Juoni oli ns. suora kopio ilman liirunlaarumeita ensinmäisestä kirjasta, mutta moni huippu hupihetki oli jätetty pois. Muutamaan otteeseen kyllä kirjan tapahtumia leffa kyllä noudatti, mutta . . .
  Roolituksessa Talkkarin mielestä onnistuttiin jotenkuten vain saksalaisen erotiikan asiantuntija pervo- Mikaelin kohdalla. Muut esittäjät olivat kalpeasti sitä, mitä Talkkari ja moni muu on kirjoista visioinut. Itse Juha Berg oli liian pieni . . . siis kokonsa puolesta, mitä kirjaan antamaan informatioon tulee. Kristianin rooliin olisi esim. Mikko Kivinen ( lihavampana) ollut oiva vaihtoehto. Myöskään elokuvan pituus 85 min ei riittänyt julkituomaan kirjan kaikkia tapahtumia . . .

  Vuorisella on vielä lunastamatta jäänyt antamansa lupaus Talkkarille . . . joten 5:stä tähdestä voi antaa noin 3 1/3, ihan vittuuksissaan. Kyllä se Finlandia- palkinto jossain vaiheessa napsahtaa Vuorisenkin kohdalle, kerta joku friikki Sofi Oksanenkin on sen saanut.