perjantai 18. huhtikuuta 2014

Talkkarin pääsiäinen

  Talkkari on kera noitansa ja kattien siirtynyt maaseudun rauhaan viettämään pääsiäistä. Pitäähän se joskus vähän ottaa lomaa töistä ja kaupunkielämän riennoista . . . ja tuhdeimman Tukiaisen seuraamisesta. Tai siis Talkkari on vaan koordinoija salaseuran ja salaisen agentin tekemisten kanssa. Salainen agentti alkaa toipumaan pikkuhiljaa alkoholismistaan, mutta vain pikkuisen . . . Ei mene enään 5 pulloa punkkua päivässä, vaan 3 pulloa kirkasta. On tuo piru jostain saanut hankittua aitoa pontikkaa, kyllä Talkkari tietään mikä on hyvää korpikuusen kyyneliä.

  Ja kävipä taas Talkkarille perinteisesti saunassa, tuli näet kisailtua kipakoista löylyistä akan kanssa. On tuolla naisella kova viinapää . . . Talkkari näet lorautti tuhin tujaksen kossua löylyveden joukkoon. Seuraksena on enneaikainen juopuminen, sillä saunan lämpötila oli miedonlainen ja naaras halusi kunnon hikilöylyt . . . kuupallinen vedensekaista alkoholia kiukaalle noin 10 sekunnin välein. Loppujen lopuksi Talkkarille meinasi tulla väsy, joten naaras raahasi Talkkarin ulos ja roiskaisi miehen jokeen virkoamaan. Tuli sitten Talkkari uineeksi voimakkaassa virtauksessa alavirran suuntaan jokusen kilometrin . . . Olihan se hyvä kyllä, ettei hyttysiä ollut . . . Lie siinä jokunen lehmä meni umpeen,  kun Talkkari kulkuset kilisten pinkaisi laitumen ohi kohti mökkiä.
  Mökillä naaras oli onnellisesti unten mailla (sammunut) kun Talkkari pääsi takaisin, sentään autosta löytyi se erikoistapauksia varten piilotettu puteli . . .  Talkkari myös joutui siirtymään akkansa viereen, kun reipas liikunta ulkoilmassa ja se yhdistettyä 80 volttiseen vodkaan raakana juotuna aiheutti . . . tuli pikku väliaikainen väsy . . .