perjantai 11. huhtikuuta 2014

Uppoava laiva . . . ? ? ?

  On se kumma, kun tehottomuus viety huippuunsa, mukamas kustanustehokkaaksi ylistetyssä Suomessa, mutta tässä maassa on hallintokoneisto mitoitettu Ranskan kokoista valtiota varten..... Esimerkki: Kuntapuolella on viisi (5) pomoa yhtä työntekijää kohti.... 
 BKT:stä jo noin 60% menee jo julkisen hallinnon pyörittämiseen, mikä on täysin kestämätön tilanne pidemmän päälle.

  Lapsilisien leikkausta ministeri Huovinen perustelee  Unicefin raporttiin vedoten, jossa on tarkasteltu lasten hyvinvointia laajasta näkökulmasta.Ministeri huomautti, että raportin mukaan suomalaisten lasten hyvinvointi on maailman huippuluokkaa. Talkkari vaan toteaa, että ennen tulevia lapsilisien leikkauksia . . . loppupeleissä tulos on aivan jotain muuta. 
  Ja että byrokraateilla olisi töistä, niin mukamas leikkaus kompensoidaan seuraavalla tavalla: Hallitus aikoo tuoda lähiviikkoina eduskuntaan esityksen, joka porrastaa asumistuen omavastuun ruokakunnan koon ja alaikäisten lasten määrän mukaan. Talkkari vaan toteaa, että lie tässä on otettu huomioon perheen varallisuus, vai meneekö se samaan malliin kuin lapsilisien maksatus ? ? ? Varallisuudella ei ole merkitystä, toki malli on demokraattinen . . . mutta . . .

  Ja vielä erityinen "kukkanen" on sotiemme veteraanien tilanne. Sotaveteraaneille perustettiin aikoinaan heiden vähäosaisia veljiä auttamaan arkisissa askareissa ja kuntoutuksessa liitto, jos toinenkin. Tämän vuoden lopussa heitä on ennustuksen mukaan jäljellä noin 28 900 kappaletta . . . Mutta asiassa on pieni "pulma" sillä jatkuvasti kerätään lisää rahaa nion 2- 3 miljoonaa euroa, mutta liittojen omaisuus on noin 87 miljoonaa euroa . . .
  Yli 60 miljoonaa euroa on Sotainvalidien Veljesliitolla, joka päätti tänä vuonna kaksinkertaistaa veteraaneille maksettavan tuen. Liitto lupaa, ettei omaisuudesta jää euroakaan sotainvalidien jälkeen. Talkkarin laskukaavan mukaan JOS omaisuus realisoidaan vaikka 60 miljoonalla, niin jokainen vuoden 2014 lopussa elävä veteraani saisi noin noin 2 miljoonan summan käytetäväksi loppuelämäkseen . . . ja tämähän ei taida todellakaan käydä mitenkään heille, jotka tätä bisnestä pyörittävät. . . isohkolla palkalla.

 Talkkari pahoittelee, että tämä jäi jäkijunaan ns. esitämättä:
https://www.youtube.com/watch?v=bfx4J6aL3dE