keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Laki ja rikos.

 Tänään on sitten otettu käyttöön erään toimimattoman lain kovennus. Sillä aikasemmin kännykään höpöttämisestä ajaessa, selvisi pelkällä rikesakolla ja se oli siinä. Nyt lakien laatijat huomanneet, että peloitevaikutus on ollut erittäin pieni ellei olematon. Täytyy siis rankaista kapinoivaa kansaa kovemmin, eli jos nykyään kiinni jää niin katsottakoon se sellaiseksi, että ns. virhetili kasvaa ja sen täytyttyä lähtee kortti kuivumaan epämääräiseksi ajaksi. Aivan samoin, kuin pienet ylinopeudet ja töppäilyt liikenteessä. 3 kappaletta vuodessa tai 4 rikkomusta kahdessa.
  Ns. kännykkälain muotoa haettiin aikoinaan käräjiä myöden, missä poliisi yritti todistaa oikeaksi matkapuhelimeen puhumisen, tosin kivilille karahti silläkin kertaa kun ei edes puhe-elimen väriä muistanut. Ja toki kännykkämallin kysyminen olisi mennyt vittuilun puolelle, jopa tuomarilta
  Taitaa olla lakiin olla kirjaamattomana olla ns. taksikuski-pykälä, ei vaikutusta heidän kohdalla, eli kun eivät muutoinkaan välitä tieliikenteen säännöistä ja määräyksistä, niin eipä tälläkään lain kiristyksellä ole merkitystä.