maanantai 13. kesäkuuta 2011

Palikkatesti

 Tänään siis voi jättää ampuma-aseen ostolupa-anomuksen ns. uuden lain mukaisella tavalla. Joidenkin hevostoimiston ennakkotietojen mukaan, samalla olisi lupamaksut nousseet, mutta liekö toimistotädeillä oli tosiaan Esson baarista putkaan tuotujen keskikaljapähnäisten turinan muunnos tiedosta. 
  Prosessiin on ympätty noin. 270:n monivalinta-kysymys testi. On kuulemma muunelma 70- luvulta intin palikkatestistä ja ei kun rasti oikeaan ruutuun. Mutta poliisinkin olisi myös hyvä tehdä tämä testi, vaikka "leikkimielisenä" verrokkina, niin nähtäisiin miten paljon poliiselta otettaisiin aseita pois. Luulempa ja tiedän, että jonkinmoinen joukko narahtaisi tässä testissä, taatusti. Nythän heillä on laki turvana, vaikka mielialapillereitä popsisivat vapaa-aikana.
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011061313882056_uu.shtml
 
 Joutuu myös lääkärin etiikka koville, kun "joutuu" arvioimaan tietyissä tapauksissa henkilön pääkopan hämähäkinseittejä. Ja jos yksi lääkäri on yhtä mieltä ja toinen taasen kumoaa, niin miten sitten käy ? ? ?
  Montakohan harrastajaa on kuollut IPSC:n harjoituksissa tai kilpailuissa ? ? ?  Ei yhtään tapausta ei, mutta eihän tässä ole kuin hetki, kun poliisi harjoituksessa ampui vartijan. Ja jos viitsii kaivaa kauemmas, niin ei se jäänyt tähän yhteen kertaan.
 Kuulemma yksi poliisikoulun asekouluttaja oli taanoin yrittämässä saada ns. turvallisen ampujan passia, mutta kolmasti hylättiin aseenkäsittelyssä ja / tai sektoririkosta. Olikohan siis ammattimiehestä kysymys ? ? ? Vähän kun valmentajalta kysytään uudesta maalivahdista: Osaa se täyttää pallon, pestä sen ja rasvata sen, mutta siihen sen taidot loppuukin.