torstai 7. heinäkuuta 2011

Perinteitä, mattopyykillä . . .

  Jälleen on talkkari kunnioittanut perinteitä ja pienen kiristyksen ja pakoittamisen jälkeen lähtenyt mattopyykille, pakon edessä siis. Ja toden totta, taasen se koko homma meni vanhan kaavan mukaan, melkein. Eli, kun meikäläiset ovat ns. vihreitä tässä asiassa niin perinteisesti mentiin kunnan järjestämälle matonpesupaikalle.
  Jo osviittaa asialle sain, kun autosta nousin parkkipaikalla ja silmäilin ympärilleni. Lienee meikäläisen feronomit tai mitä ne-nyt-onkaan aiheuttivat, alaleukojen väpätystä ja jalkojen tärinää paikallaolevissa naisissa, ikään katsomatta. Ja kun valitsin kaukalon, missä mattoja ajattelin pestä, niin muijahan joutui heittämään lähimmän "kotkan" hieman kauemmaksi että vierelleni pääsi, mukamas mattoja pesemään. 
 Siinhän vanhalle tuli toki kuuma, niin heittämään paitaa pois päältä ja näemmä tuulensuunasta riippumatta jokaisella paikallaolevalla lähti, myös paita pois. . . Siinä katsellessani vasemmalle, niin yhtäkkiä aloin näkemään tähtiä. Lienee syynä se 60 ja kuoleman välillä ollut "neitokainen" joka oli unohtanut rintaliivinsä kotiin ja ns. yläosattomissa ja muija huitasi ämpärillä päähän kun katseeni käänsin siihen suuntaan, sattumalta.
  Ja lienee myös muijan ilmoitus, ennenkuulumattomasta kostosta, JOS en jatkossa pidä turpavärkkiäni kohti pestäviä mattoja. Mutta unohtuipa akalta sulkea korvani . . . . Mutta yritä nyt siinä litinän ja lotinan välissä ymmärtää, jos joku numeroaan lauloi julki, sekä painaa muistiin. Tosin kalkatus ympärillä oli sellaista, että eihän siitä selvää saanut, josko meikäläinenkään ollut ihan normaalissa olotilassa . . . .se pillupöly näes . . .

  Mutta toisten onneksi, oli vain muutama matto pestävänä ja korvasta kiinnipitäen muija "siirsi" meikäläisen autoon ja sille hiekkatien nopeusennätys tuli sittten kellotettua muijalle. Eli senpuoleen, ei edes Grönholmkaan uusimalla WRC-tykillä olisi pystynyt parempaan.
   Ja pakko oli muijaa lähteä karkuun, melkein kuuluisaan korsuuni, siellä kirsikkapuun alla. Vähän näyttäisi siltä, että viikonloppu menee täällä rattoisasti . . . .