tiistai 22. toukokuuta 2012

Ajelemassa ja pölyn poistoa.

  Niinhän tässä on taas käynyt, kun on kevät ja siitepölyaika, lisättynä katupölyyn ja helteeseen, se Talkkarin painajainen on valmis. Sillä ei kahta ilman kolmatta ja se kolmas elementti on kaiken niiskutuksen laukaiseva pillupöly. Talkkari tässä aikoinaan jutteli kaverin kanssa ja tämä oivalsi syy- yhteyden pillupölyn kasvamiseen ilmassa, ei tarvita kuin lämmin ilma ja vähäpukeiset naiset. Ennenhän sitä persettä etsittiin kalsareista, mutta muoti muuttuu ja liekö tämäkin taantuma on aiheuttanut, että niitä kalsareita etsitään persvaosta.

 Pahimman pölinän poissaamiseksi Talkkari soitti kaverilleen ja kysyi kulkinetta lainaksi muutamaksi tunniksi. Tuli vaan tallilla pienoinen valinnan vaikeus, sillä kaveri harrasti Triumph- merkkisiä kulkineita. Valitse nyt avoauto, jolla saisi helpommin pillua tai sitten moottoripyörä jolla taasen saisi kireämpää tavaraa. Talkkarihan toki otti käyttöönsä Triumph Rocket 3:n ja se on paska puhetta, ettei kyseinen kulkine keulisi.

  Talkkarillahan on tapana yhdistää huvi ja hyöty pääntuuletus- ajeluilla ja tällä kertaa teemana oli edesmenneet pääministerit. Matka alkoi letkeässä tunnelmassa ja pölyn vaikutus alkoi vähenemään, mutta kohti Urho Kekkosen katua pääsi, niin alkoi taas nenässä kutittamaan entistä enenmän ja tulihan se iso aivastus ensimäisissä liikenne valoissa kyseisellä kadulla. Oli onni, että Talkkari oli valinnut avopotan päähän, niin eipä tarvinnut raapia räkää visiirin sisäpuolelta.
 
 Ja kahvaa kääntäin kohti Vantaata ja seuraavaa kadunpätkää. Ja Väinö Tannerin tiellä siinä talo numero 13 kieppeillä se sitten tapahtui, siis se keuliminen. Tuli vaan yllättäin aikamoinen aivastus ja kaasukahva kääntyi automaattisesti on- asentoon. Kyylähän Talkkarikin pelästyi ja pääsi säntilliseen ja lainmukaiseen ajoasentoon melko nopeasti ja sitten kyllä helvetin varovasti keula kääntyi tallin suuntaa kaverin luokse tarkastamaan mahdollisia vaurioita. Talkkari ei tullut paskoja housuun, mutta Rocktin etupumput olivat jymätäneet ala- asentoon. Täytyy sanoa, että vähän kummallinen oli se ajoasento keulankohotuksen jälkeen, mutta kaverin siinä tuumatessa haveria, mieltyikin moiseen keulakulmaan, maksoi vielä ideasta Talkkari 1000 euroa ja matkan Korkeasaareen.