tiistai 5. kesäkuuta 2012

Muuttoja ja kesäkissoja.

 Onnellisesti on koulut sitten päättyneet ja luojakin pienen vesisateen muodossa auttoi viranomaisia, että kaikenmoiset onnettomuusluvut olisivat siedettävällä tasolla. Talkkarikin oli parkeeranut rautahevon ja siirtyi kavereiden kanssa sisätiloihin remppaamaan Talkkarin poikamiesboxia. Joku juju pojilla oli, kun helvetinmoista peiliä kärräsivät sisään . . . tosin hetken kuluttua sitä sitten vietiin pirstaleina roskikseen, kun jälleen Pera- perkele toheloi asennuksessa. Ei ollut miehen ensinmäinen 7 vuoden epäonni, liekö niitä jo useampi peräkkäin.
  Joku, vielä on epäselvää kuka toi aidon diskopallon, mutta kaappiinhan se oli laitettava, kun kaverin muija ajatteli alkaa meikkaamaan peilipallon edessä, kiitos sen rikkimenneen.

 Olihan sitä tutustuttava paikalliseen yöelämään, mutta pakkohan sitä oli tulla sivistyksen pariin Helsinkiin. Kotikylässä ei siis ollut juuri mitään . . . jopa Porvoossa sunnuntai- iltana on enenmälti elämää ja meteliä. Ajatelkaa nyt, että poliisilaitos vieressä ja kylän ainoakainen ns. menomesta vieressä. Toki tuo se jonkinmoisen turvallisuuden tunteen, mutta liika on liikaa siinäkin . . . 

 Pitää tässä alkaa etsimään sitä keltaista kumiankkaa, sillä Talkkarilla on nyt käytössä aito amme suoraan 60- luvulta ja kiitos kuuluu raahamisineen parille kolleegalle . . . kyllä se selkäkipu pojilla jossain vaiheessa loppuu ja vain pari kerrosta oli kannettavana. Toisaalta, jos vaikka jonkinmoisen viinivalmistamon tekisi tässä syksymmällä, mutta viinikellari pitää vielä tarkistaa ja muokata mieleiseksi . . . Aitoa luomuviiniä jalkahiellä maustettuna . . . Talkkari kyllä tulee tarjoamaan kaikille kavereille joululanjaksi, ettei viininmastaja kuole tai jou kaikkia.

 Kesäkissojen katseluakin on tullut harrastettuja, mutta vielä eivät ole ns. vähentäneet vaatteita tarpeeksi täällä peräkylillä ja kumisaappaat ja navettatakki ei oikein vielä Talkkaria innosta . . .