perjantai 1. kesäkuuta 2012

Raateja, vastuita. . . . anna mun kaikki kestää.

  Jälleen on HS ja sen yksinkertaiset toimittajat ovat pistäneet HS- raadin pohtimaan aselakia ja muuta siihen liittyvää. Hyvinkäällähän poika meni ja otti isänsä aseita jotka olivat aivan laillisesti säilytettynä kunnon asekaapissa. Tietyn määrän tai tietynlaisten aseiden tullessa kyseeseen, niin määrätynlainen täytyy olla asekaappi. Yksi asekaappi kauppias aikoinaan vedätti ihmisiä ostamaan asekaapin, kun mainoksessa oli uutinen aseiden haltuunotosta ja laki vaati asekaappia, edelleen tietyn määrän / tietynlaisille aseille. Itse leihtileike ei mitenkään koskettanut itse aselainmuutosta, vaan tarkemman tutkistelun jälkeen Talkkari sai tietää, että pontikakeittäjällä oli kotietsinnässä otettu pari kivääriä valtiolle säilöön.

 Mutta, tämä raati onkin varsin hupainen tapaus. Asiaa tuntemattomat, mutta viisaat miehet pohtivat syntyjä syviä, miksi näin taas on käynyt. Kaikkihan alkaen sen kotikutoisen pommin mossauksesta alkaen tekijät ovat olleet jonkinmoisia koulukiusattuja ja mielenterveys on vähän ollut hakoteillä.
 Miksi näin sitten on päässyt käymään ? ? ? Siitä yksinkertaisesta syytä, että jos joku vakaasti harkiten aikoo jotain tehdä, niin kyllä ne välineet aina jostain löytyvät.

 Kaiken maailman haihattelijat, jotka vaativat aseiden työskieltoa, keskitettyjä asesäilytyspaikkoja ym. aivan mahdotonta, heidät pitäisi viedä hullujenhuoneelle. Yhtä kelvotottaman idean esitti vihreiden- aivopieru- idealisti Osmo Soininvaaraa, että alkolukkoja asekaappeihin pitäisi laitettaman.

 Kissanhännän vetoa on siitä, että ketä on vastuussa näistä nuorista, Talkkarin mielestä asia on niin, että kun siemen laskee vakoon, niin vastuu on kylväjällä ja kasvualustalla aika hamaan tulevaisuuteen asti.

Ja tässä raatin jutussa parhaat palat ovat tekstin loppupuolella.
http://www.hs.fi/kotimaa/HS-raati+tiukentaisi+aselakia+ja+korostaa+huolenpidon+t%C3%A4rkeytt%C3%A4/a1305572158063