maanantai 25. kesäkuuta 2012

Selvitty, juhannuksesta . . .

 Siis Talkkarilla oli työntäyteinen juhannus, niin virka- kuin myös siviilipuolella. Ei tullut kipatuksi ensinmäistäkään pulloa, jossa oli edes viittausta alkoholiin, ei myöskään sellaisista jossa luki No Alkohol. Täytyyhän kansan keskikesän juhlassa nähdä se siniristilippu liehumassa, tosin kapitalistit kera demareiden siirsivät sen kesäkuun kolmanteen viikonloppuun. Ennenhän se oli 24- 25.06 ja Norjassa, Virossa ja Latviassa se onkin pysynyt paikallaan. Talkkari onkin ajatellut joskus pystyttää kodan siihen Suomen ja Norjan rajalle ja viettää tuplajuhannusta, vaa silloin vetää sydämmensä kyllyydestä viinaa, jos tuo naiseni sen suo . . .

 Talkkarin synkeä ennustus ei ihan pitänyt kutiaan, mutta paljon on henkensä heittäneitä sentään noin 15 turhaa kuolemaa. Talkkari kyllä koki ns. valekuoleman jos toisenkin, kun taas oltiin kylpyammeessa naiseni kanssa . . . pitänee hommata snorkkeli tai paineilmavehkeet, jos Talkkari aikoo lillua veden alla katsellen simpukkaakin . . . Sinänsä vajavainen on kylpyhuoneen varustus, kun pelastusrengasta ei siellä vielä oli ja Talkkarikin on vain uimakandi.

 Eilisellä, kun Talkkari oli naistaan käytämässä ensinmäisissä alemyynneissä ja kaukoviisaana otti pakun alle ( tuli auto täyteen tavaraa ), niin jokusella on mennyt Juhannus pitkäksi, mitä nyt liputukseen tulee . . . oli vielä sunnuntaina lippu salossa. 
 Ennen vanhaan Talkkarin nuoruudessa siitä olisi päässyt vallesmannin luokse hakemaan jonkinmoinen sakon tapaisen. Tosin nykyään, kun ulkomaiset yhtiöt ovat niin omistajina kuin huoltoyhtiöinä, eivät taida paskan vertaa välittää kansallisesta keskikesän juhlastamme, ei sen puoleen muutkaat juhlapyhät kaikkia tunnu kiinostavan, niin se maailma muuttuu . . .