sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Päivän puheenaihe.

 Talkkari on vihdoin ja viimein ryhtynyt ns. salamabongariksi. Ja tarkoituksena on vain tihruta taivaalta tulleita välähdyksiä, eikä Talkkarin päähänsä saamia kolauksia ja kopautuksia jollain keittiöastalolla, josta tulee sisäisiä valoilmiöitä. Toki joskus harvoin tai siis nykyään harvemmin Talkkari enään omaehtoisesti kolauttelee kalloaan erilaisiin ulkokkeisiin töissä tai vapaa- aikana.
 Talkkarin muija menee kyllä vaatehuoneeseen piiloon, ettei salama iskisi. Talkkarin edellinen akka taasen vaan seisoi ikkunan edessä ja hymyili joko kerta, kun salama välähti, lie luullut olleensa catwalkilla . . . Toki Talkkari ei missään vaiheessa viitsinyt toisen unelmaa rikkoa.

  Piti oikein kaivaa internetin syvyyksistä erillinen ukkostutka- sivusto, mistä Talkkari voi katsella melkein reaaliaikaisesti missä välähtää, siis salamat.
http://www.flcenter.net/static/ukkostutka2.html 

 Mutta perseeleen taitaa mennä tänään, lehdissä ja muualla mediassa hehkutettu ukkosmyrskyn tapainen luonnonilmiö. Talkkari tietää kyllä syyn moiseen mokaan . . . taas on ollut asialla Ilmatieteen arvauslaitos, sama puulaaki mikä on höyrynnyt jo vuosia siitä ilmaston lämpenemisestä. Perseelleen on mennyt sekin arvaus, ainakin lyhyellä tähtäimellä ja Talkkari käyttää väitteeleen aivan samoja metodeja.