torstai 12. heinäkuuta 2012

Sienimetsällä . . .

  Jo on aikoihin eletty, kun Talkkari ei letistä vaan parrasta kiinni pitäen vietiin, kuin kuoripoikaa kohti metsän syvimpiä sokkeloita ja laulaen: Jos metsään tahdot mennä nyt niin takuulla yllätyt . . . ja melkein nuotilleen. http://www.youtube.com/watch?v=j4GPCuOjbvM
  Korkeimman käsky kävi, että etsi kanttarelleja ja kastikkeen verran pitää löytymän, ennenkuin kotiin mennään. Talkkari oli viisaana ottanut mukaan taskumatin ja siinä kyyristyessä ja ns. sieniä etsiessä, silloin tällöin otti kopsut. Se tässä reissussa ihmettytti, että nainen pukeutui minihameeseen ja vieläpä lie lähtökiireessä oli pikkupöksyt olivat unohtuneet kotiin . . . Peräkanaa siinä  mentiin, kuin köyhän talon porsaat peräkkäin tai kiimainen kolli nartun perässä aikomuksena jatkaa sukua, ihan dna- koodin mukaisesti ja toki siinä pillupölyn vaikutusaluella, muutamaan otteeseen Talkkari kopsautti kallonsa suomalaiseen honkaan, kävyt vaan ropisivat niskaan ja latvukset heittivät sen muutaman metrin ympärysmitaltaan heilautuksen . . . Tulihan puhdistettua nekin latvukset kuivista oksista muusta palovaarallisesta materiaalista, tosin monen petäjän kylki kärsi vähän kaarnavaurioita.

  Talkkarihan on tunnetusti kaukaa viisas, kun jostain erikoisesta tulevasta ja odottamattomasta tapahtumasta on kyse. Tälläkertaa Talkkari oli piilottanut edellisellä tiedustelukierroksella jokusen kilon kanttarelleja maastoon ja voi sitä riemunkiljahtelua, kun armas löyti ne . . . Mutta täytyy vielä vähän vielä viilata tätä etsimistä helpottavaa järjestelyä. EI pitäne jättää lähistölle mitään todisteita, että kyseessä on jonkinmoinen lavastus . . . Talkkarin tämän hetkinen paikka nyt ei ole melkein lavastettu, hätäpäissään kaivettu korsu jossain päin kehä 1:n sisäpuolella . . . Mutta eiköhän Talkkarin emänta lauhdu ja päästä viereensä . . . jossain vaiheessa ennen talvea.