torstai 30. elokuuta 2012

Rapu rapu rallaa . . . .

 Talkkari kavereineen piti heinäkuun lopussa aidot rapubileet, kas silloin vielä jotenkin pitkän illan päätteksi näki mennä oikeaan paikkaan nukkumaan. Tosin pari kaveria otti ja sammui saunaan kaulakkain ja varmaan oli näky aamusella kun silmiään availivat siinä ja vieressä ei ollutkaan se vikitelty gogo- tytteli edellisestä illasta.
  Ettei ihan mässäilyksi ja ryyppämiseksi, seremoniamestarimme Urmas oli keksinyt kaikkea "kivaa" iltaa piristämään. Talkkari jotenkin hämärästi muistaa, että ne juhlan aihe eli ravut oli itse pyydystettävä siitä lammikosta / lätäköstä / järvestä. Urmas kun on vielä aikamoinen velikulta, niin joukkoon oli muutaman merimakkaran ja hummerin  sujauttanut ja vieläkin väki kyllä ihmettelee sitä kelmulla peitettyä laatikkoa, missä oli katkarapuja, siis lammikosta löydettyä.

  Topi kun ei ravuista perusta,  niin jäi kapaamaan HK:n sinistä siis sitä makkaraa. Ennen aina kuulemma sellainen oli löytynyt rapujuhlista. No viisaana miehenä lienee Topi ajatellut, että mitä kiinteässä ravinnossa hävitään niin se korvataan nestemmäisillä tuotteilla . . . Otti ja sammui ensinmäisenä sitten. Talkkari kun on joskus aina vähäsen velmu tyyppi, varsinkin saatuaan temppulientä niin Topi löysi housuistaan aidon elävän täpläravun. Vaikka se oli mitat täyttävä, mutta säälin puuskassa Talkkari ajatteli säästää tämän ravun hengen.
  Hengissä se rapu oli siihen asti, kunnes Topi meni paskahuussiin seuraavana aamuna ja laski housut alas . . . sinne 48 numeron kumisaappaan alle päättyi sen ravun elämä . . . R.I.P.
 Pienenä kuriositeettina voitaneen mainita, että Topi oli sen päivän alapää paljaana ja keskittyneesti tuijotti muniaa, jos vaikka rapurutto olisi "sinne" iskenyt.

 Ja näemmä "kesto"manaatti  (heimo Trichechidae, suku Trichechus) Tuksu ( the tunkki yms. ) kanssa on hehkuttanut tulevia rapujuhliaan. Talkkarin kuuleman mukaan  + 100 kg, joka on laihtunut noin alle 100:n kiloon yrittää mahduttautua 3:n eri lainapeitteiseen saman illan aikana . . . Talkkarin arvelujen mukaan ei ole Tukiaisen turpeampi versio ole oppinut pöytätapapoja, vaan syö kuin siat kaukalosta ruoka roiskuen ympäristöön.
 Kuulemma juhlapaikkaa Jollaksessa on siivottu oikein urakalla, no ei ole tarvis sen suunnan ihmisten ihmetellä, miksi helvetinmoista rekkarallia EKOKEMin autot on sillä suunnalla tehneet.

 Talkkari ja moni muukin on sitä mieltä, että rapujuhlien aika päättyy joskus siinä heinäkuun loppupuolella ja rahvas ja rahaton pitää niitä elokuun puolenvälin jälkeen . . .