sunnuntai 12. elokuuta 2012

Talo- ostoksilla . . .

  Talkkari ajatteli näin loton suurpotin arvonnan kynnyksellä tuhlata tulevan voittonsa, ostamalla pari taloa ja jokusen tontin ihan tulevaisuutta ajatellen. Siis internetin ihmeellisyyksistä tulla tupsahti joku helvetin hakupalsta, jossa valita haluamansa. Sen yhdentoista eri hakukriteerin jälkeen Talkkkari pääsi katsomaan taloja ja murjuja. Hinnat kyllä hirvittivät, mutta mitä tässä ollessa kun tulossa noin 11 miljoonaa euroa ja vielä isommalta tuntuu kun vääntää sen vanhaan markka- aikaan, noin rapiat 65 milliä mummonmarkkoja.

  Mutta kun Talkkari on muutakin kuin pelkkä talkkari mm. teknisen isännöitsijän koulutuksen ja suorittanut huippupisten tutukinnon, niin muutama ihan pikkuasia pani silmään ja pari ostokset jäihin.
  Kun eräänkin residenssin hinta oli "velattomana" 468 000 euroa, niin tiedoissa olis vielä lisänä kiinnityksiä 400 000 euroa, niin Ojalan laskuopin mukaan oikea hinta olisi noin 868 000 euroa ? ? ? Kiinnityshän tarkoittaa, että oa. summan verran joku taho pitää "munista kiinni" kyseistä kiinteistöä tai sen olevinaan olevaa omistajaa . . .

  Ja onko omassa tuvassa ja omilla luvilla olevilla, kuten yleensä väitetään niin muita rasitteita olisi ? ? ? Vai miltä kuullostaa, että naapurilla onkin pysyvä oikein kulkea tontin läpi , vaikka Talkkari paistattelisi päivää munasillaan ja tutustuisi näin "omalla" pihallaan naturismiin ? ?  Tai sellainen ihmeellisyys, että katolla oleva poistoimuri ohjaa ilmastointia ? ? ?
  Kyllä on asuntodiilerit ilmoituksineen kohta samalla tasolla, kuin autokauppiaat aikoinaan . . . tai peräti panevat paremmaksi . . . 

 Talkkari taitaa sittenkin ostaa huitsinevadasta pelkän tontin, raa`alla rahalla ja rakentaa mökin itse kaatamistaan puista jalostain . . .  Ja kulkee pelkällä helikpterilla eestaas kauppaan noin muutaman kuukauden välein, kun varastot tujenevät . . .