sunnuntai 19. elokuuta 2012

Telttailemassa, kesäkauden päättäjäiset.

  Talkkarilla kun on nyt ns. kesäloma noin puolessa välissä ja tekemisen meininki oli jostain kumman syystä tullut jälleen päälle, niin tulipa kännissä kutsuttua kokoon talkkarien salaseuran kesäkauden päättäjäiset Espoon Nuuksioon ja toki aidossa erämeinigissä. Poikkeuksena tällä kertaa mukana sai olla se parempi puolisko, jos uskalsi tulla mukaan. Runsaslukuisena paikalla tuli kyllä kolleegoita, mutta ei kovin montaa naisimmestä, mitä nyt Ykä otti tuoreen vaimonsa mukaan, oli kuulemma jonkinmoinen häämatka yhdistettynä kaverien kanssa tapaamiseen, nuuka mies kun on.

  Kun "varovaisesti sanottuna" puolivallattomasta joukosta oli kysymys, niin Pena perkele otti mukaan Lampisen sukset, jos vaikka olisi tarvinnut jossain vaiheessa niitä. Toki tarvittiinkin, kun nuotiota sytytettiin . . . olihan pohjat kunnolla tervattu joskus aikoinaan. Kaikilla oli melkein telttailuvarusteet ja onneksi vain Tehtaankadun yksi urho luuli lasisten laulukirjojen riittävän tälle reissulle. . . tavallaan oli kyllä oikeassa, kun ei satanut ja sammui toisten telttoihin.

  Eräs teurastamo oli sponsorina lahjoittanut kokonaisen sian paistettavaksi vartaassa . . . Aaro vaan tempasi vielä varmuudeksi kännipäissään sitä kirveellä otsaan, vaikka ei edes sisälmyksiä saatika henkeä ollut enään moneen viikkoon . . . Tanskassakaan. Tästä pelästyneenä Talkkari otti ja sitoi Aaron puuhun reissun koko loppuajaksi, ei vaan saatu niitä solmuja aikaisemmin auki vaikka yritettiin. Lie olisi viellä nytkin siellä, ellei metsänvartija olisi tullut apuun lähtöä tehdessä . . . on niilläkin muuten suu tuohesta ja helvetin hyvä viinapää.

  Saunaa ei ollut, mutta kyllä näppärä kiinteistöhoitaja värkkää muutamasta muovinpalasesta, narusta ja kasasta kiviä jonkinmoisen saunan, no loppupeleissä siitä tuli kummin jonkinmoinen kuumailmapallo. Saunottiin, kilvoiteltiin ja muuten vaan ryypättiin, sekä vähän painittiin. Talkkarikin omassa toisessa persoonassaan ( jurrissa) otti ja näytti hyvin säilyneen voimistuksellisen kordinaationsa ja heitti pari kärrynpyörää . . . tosin Nuuksiossa kun ei ole tasaista paikkaa kuin lammen pinta, niin siinä alamäessä ihmetellessä ja puita väistellessä Talkkari löysi itsensä lammesta . . . unohtui vaan nuo fysiikan lait ja helvetinmoisen kännin yhdistäminen toisiinsa.  

 Ykän häämatkakin sai tavallaan täyttymyksen, sillä kuuleman mukaan ( useammasta suunnasta ja etäisyydeltä ) pari sai toisensa ja täyttymyksen . . . siis ainakin Ykän tuoren muija . . . pojasta tulee kuulemma Sampo ja tytöstä Anna. Ja teltan liikkumisesta päätellen, ainakin kaksoset olisi tulossa, lie sitten kolmoset jos lasketaan, että yksi lapsi on noin kolmen metrin siirtymällä ja antaamuksella tehty.

  Jahka Talkkari ehtii haastatella kaikki osallistujat ja muokkaan kuulemansa ymmärrettävään muotoon, niin tästäkin kepeästä kesäkauden päättäjäisistä kirjoitetaan vielä ainakin yksi jatko- osa . . .

  Talkkarin nykyinen rakastettu oikein purskahti itkuun, kun rakkaansa näki . . . melkein ehjänä, nokisena ja helvetin kännissä . . . Nooh, sehän tietää Talkkarille keittovuoroja vain hamaan tulevaisuuteen . . .