tiistai 4. joulukuuta 2012

Liukastumisia . . .

  Ja taas on alkanut se aika, kun on liukasta ja ihmiset vetelevät nutulleen / pannut / kaatuvat, syystä tai ilman. Vielä ei ole ollut täydellistä pääkallokeliä jossa askeleen eteenpäin ottamalla liukuu pari taaksepäin. Tai sitten jo pelkkä tuuli vie ihnistä eteenpäin . . . ei siinä paljon täydetkään pussit paljoa paina . . .

  Mutta muistoja menneiltä ajoilta, joissa kaatunut ja itsensä loukannut on yrittänyt  . . .  ehkä vilpillisin keinoin hankkia sairaslomarahaa, sekä ylimääräistä korvausta:

 Tapaus 1. Ent. putkavahti oli lähtenyt viemään koiraa ulos ja tottahan toki koira oli nykäissyt ja emäntä nurin ja jalka poikki. Toki entisellä putkavahdilla oli tuttuja poliisissa, joten partio oli sen 10 kuvaa ottanut tapaturmapaikalta. Talkkarin isännöitsijä- kaveri oli sitten joutunut ihan viran puolesta kuulusteluihin ja kas kummaa . . . Ilmeni se, että ensinnäkin se lumeen tallattu kinttupolku ei ollut edes kiinteistön omistamalla tontilla. Ja toiseksi kaatumispaikka oli helvetin monen metrin päässä tontin rajasta. Ja vaikka olisi kaatunut tontin rajojen sisäpuolella, niin ao. paikassa oli nurmikko, tosin tapahtuma hetkellä lumen alla.
  Summasumaarum: Kannattaa katsoa, että ao. kulkutie on virallisesti karttaan merkitty, sillä ihan mistä tahansa kinttupolulla ei välttämättä korvauksia saa, ellei omasta.

  Tapaus 2. Espoolainen ekonomi oli kaatunut erään kauppakeskuksen ulkopuolella ja oli kiinteistöpäällikköä lähestynyt sauraavanlaisella sepustuksella: Kaaduin xx- paikassa z- päivänä y- aikaan ja satutin lonkkani sekä ranteeni. Öisin ei ole särkyjä, joten ei luita oli liene poikki. Jos särky jatkuu päivisin, niin menen läkäriin jolloin kustannukset joutuu kiinteistö kustantamaan . . .  jne. jne. uhkailuineen poliisista ja oikeudesta.
  Summasummarum: Talkkari neuvoo, myös tätä korkeamman korkeakoulututkinnon suorittanutta ekonomia;
  Jos kaadut ja loukaat itseäsi, pyydä vaikka poliisi paikalle / ota kuvia itse paikasta ja ympäristöstä, niin korvausten mahdollinen maksaja saa täydellisemmän kuvan ao. alueesta ja olosuhteista tapahtuma- aikana. Tai jos löytyy joku todistamaan kaatuminen. Käy samantein lääkärissä ja pyydä mahdollisesta vammasta todistus. Ota yhteyttä kiinteistöä hoitavaan yhtiöön tai isännöitsijään ja reklamoi asiasta. Homma alkaa silloin jauhamaan byrokratian rattaissa, eikä turhia viivästyksia yms. silloin tule.  

  Mutta ettei kaikki olisi helppoa, niin on sillä merkitystä, millaisilla jalkineilla tai millaisessa kattokännissä kaatunut on ollut . . . joskus jopa on laskettu hiekanjyvien määrä / m2 . . . jos nimittäin liikaa alkaa paukuttelemaan henkseleitä ja 1 000 000 euro korvauksia luuleen saavansa. Joku roti sitä pitää olla kerjätessäkin, sanotaan.  

 Ja tulevan viikon sääennuste: Liukasta ja helvetin liukasta, sekä mahdollisuus että alavilla mailla on hallanvaara . . . Yhtä tarkka, kuin ilmatieteen arvauslaitoksen ennuste.