tiistai 11. joulukuuta 2012

Tositarinaa, meiltä ja muualta;

  Talkkari huomasi katsellessaan tulevia kelejä lehdistä erään melkoisen mielenkiintoisen uutisen ja tällä kertaa vaihteeksi Italiasta:
 http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288523078293.html

  Maassa, jossa omertan laki pitäisi "toimia" . . . Mutta ei sen puoleen, suurin ja kaunein kaupunkimme, joskus jopa pohjolan Venetsiaksi tai jotain sinnepäin tarkoittavaksi mainittu Helsinki myös osaa. Toden totta, jotain yhteistä on Italialla ja Helsingillä . . . ainakin tehottomuus.

  Tässä äskettäin avattiin pohjoisessa Helsingissä uusi ja melkein osuuskunta- aatteen mukainen kauppa, niin kaverin kertoman mukaan, että Staran autoja sekä traktoreita ole yhtä aikaa nähnyt koolla, ei edes varikolla.
  Taisi normikansa jäädä jalkoihin, kun lisäsärvintä kävivät hakemassa kotiinsa. Talkkarikin tässä äsken näki, kun erääseen halpahalliin kävellä tallusteli 2 Staran työntekijää . . . ja Talkkarin ymmärtämälle hoitoalueelle oli lie sen 100 metriä matkaa, mutta lie piti hakea kotiin uusi sinipiika ja pesuainetta. Onhan toki asia niin, että ei jaksa työpäivän jälkeen mennä kauppaan ja mikäs siinä, kun alla on firman peli joka oli taas aamusella puunattu sekä kiillotettu ja kuin sanonnan mukaan; kiilti kuin papin kulli.

  Niin kummasti se luonto heittelee, että näin ilmaston lämpenemisen kynnyksellä on lunta tullut oikein urakalla ja kylmempää on ollut, kuin ns. normi- talvena. Että on niitä ilmoja pidellyt . . .