sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Kesäaikaan, vuosi sitten . .

Tässä on vuoden takainen kirjoitus kesäaikaan siirtymisestä:

Taas se helvetin ruljanssi on ensiyönä. Tässäkin torpassa käännettävää löytyy 9 kappaletta, jos tietokoneita ei oteta mukaan laskuun.
Vanhasta muistista syy on tai oli energian säästö. Ja sellainen erikoisuus on, lehmiä kelloja ei voikkaan siirtää samantein kesäaikaan. Pitää kuulemma tapahtuman noin 15:sta minuutin erissä.
Ja perinnnettä olllaan tehty vuonna 1981 alkaen, mitä nyt kokeiltiin sotavuonna 42. Onneksi, siis todellakin onneksi, kiinteistöautomatiossa ei tarvitse rukata mitään, ei eteen eikä taaksepäin, kone hoitaa homman.
Toista oli ennen, kun esimerkiksi joka helvetin sauna, poistopuhallin ja ovilukko oli pahimmillaan oman ohjauskellonsa takana. Muista siinä sitten kiiressä kaikkia kelloja siirtää.
Oma sessionsa oli myös sairaala. Varsinkin leikkaussalit toki unohtamatta potilashuoneita, olivat varsinainen savotta. Vaikka käytävillä oli kelloja, niin parhammillaan niitä oli ripoteltu paskahuuseihinkin. No, täytyyhän potilaankin tietää kauanko sitä pökälettä väänti pytyyn.

Mutta, kuulemma kiero on luonteeni, niin mitenköhän tiimalasissa eli hiekkakellossa, se kesäaikaan siirtyminen toteutetaan ? ? ? Minä vaan kysyn.

Oikeastaan tässä harkitaan jo muutttoa Neitsysaarille, kun Yhdysvalloilla sellainenkin on, kaiken muun sälän lisäksi.