perjantai 18. maaliskuuta 2011

Kevät tulee ja vanhat jutut.

Kyllä tässä aamusella huomaa, että kevättä kohti ollaan menossa, liekö sittenkään vaikutusta maan heilahtaminen akselillaan asiassa. Ja taas se alkanut lehtien palstoilla, iänikuinen koiran paska kauhistelut teiden vierellä. 
 Huomaa sen myös siinä, että naisilla hameen helmat ovat alkaneet lyhenemään ja liekö villahousutkin ovat poistumassa käytöstä, kun meikäläistäkin vaivaava nenän vuotaminen alkaa. Ei se ole mitään siitepölyallergiaa, vaan ihan rehellistä altistumista pillupölylle. On se välillä vaikeaa olla mies.

  Samoin kiinteitöhoidon puolella erotellaan keväällä jyvät akanoista, pikkusieluiset pilkunnussija pääsevät valloilleen. Pitäisi kuulemma jokainen sulavan jään alla oleva roska ja röökin stummpi kerätä pois, vaikka rautakangella. Samoin heti pitäisi hiekka kerätä nyt jo pois kun vähän paikat sulaa. Vaikka vielä on yöpakkasia, siis päivällä pois ja seuraavana aamuna takaisin liukkautta torjumaan ja päivällä pois . . .  Onhan sillä työllistävä vaikutus.
 Kaverikin sai kerran näsäviisaan- kaikkitietävän isännöitsijän hiljaiseksi . . . Oli kysynyt; Kuinka paljon sitten tätä hiekkaa poistettaan ? ? ? Isännöitsijä siihen; Kaikki pois, että ei pölise . . .  Ja kaveri vastasi; Pitää sitten lähteä vuokraamaan kaivuri . . . Oli nimittäin sen yhtiön piha hiekkapintainen, alunalkaenkin . . .

  Perinteisestihän on vähän katsottu lämpömittaria ja jos kelit antaa periksi, niin jossain huhtikuun loppupuolella on hiekat nostettu pois ja pyhat pesty. Saa siinä vappuna sitten yrjöillä puhtaille pihoille ja kaduille.