sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Lomankin odotusta.

Maailmalla pakkuu ja rytisee, mutta talkkarin perheessä suunnitellaan ensi kesän lomakohdetta. Ei yhdet maanjärjestykset tai muutamat sotimiset meikäläisen suunnitelmia juurikaan heilauta. Perinteisestihän lomakohde on tupannut olemaan Kreikka ja mikäs siinä, kun käymättömiä saaria riittää. Täytyy varmaan heittää tikkaa seuraavasta kohteesta.
 Vanha koulukaveri oli aikoinaan matkaoppaana, niin hänellä on ehtymätön varasto turistien turhista valituksista. 10 vuotta koulun jälkeen nimittäin tavattiin yllättäin lentokentällä silloisessa lomakohteessa, pieni on maailma. Ja juttua riitti monena iltana, kohdepäällikkö kun ei voinut vuodattaa tuntojaan kelle tahansa.
 Umpi-lestadiolaiset matkaajat kokivat kuulemma ahdistusta, kun pölähtivät paikan ainoalle nudistirannalle. Oli siinä avio-onni kovilla, kun äijät halusivat lähteä pois ja muija olisivat halunneet jäädä. Olikohna naistarjonta ollut liian vanhaa miesväelle ? ?
 Samoin eräs vanhempi herra samaisesta seurueesta valitteli huonoa äänieristystä, kun ei jaksanut samaan tahtiin vingittaa sängyn jousia, kuin naapurihuoneen nuori panokone. Yhdellä pariskunnalla oli kuulemma omat muonat koko kahdeksi viikoksi. Ja kaikki tämä yhden seurueen aikaansaanoksia.

  Tunnetusti briteillä löytyy valittamisen aihetta;
Kanarian Lanzarotella perheensä kanssa lomaillutta naista kismitti valitukseen asti liian kuuma rantahiekka.
- Heti ensimmäisenä päivänä Playa Blancalla oli 26 astetta ja hiekka oli niin kuumaa, että lapset eivät voineet kävellä uimaan ilman jalkineita.  Heille tuli todella paha mieli, varsinkin kun näkivät muut lapset uimassa, perheenäiti kirjoitti palautteessaan.
- Minulla on tapana mennä aikaisin nukkumaan, jotta heräisin aikaisin nauttimaan lomasta. Hotelli oli ihan kiva, mutta nukuin pommiin useana päivänä, miesturisti valittaa.
Entä onko matkatoimiston vika, jos kadulta viitosella ostetut Pradan aurinkolasit  ovatkin feikkejä?
On tietysti, ainakin Britanniassa. Ja briteillä on vielä asearsenaalissaan ydinase . . .

 Kumma kyllä etelässäkin on jokin pohjoismainen yhteys. Suomalaiset, tanskalaiset ja norjalaiset tulevat toimeen keskenään, mutta ruotsalaisia kaikki inhoavat. Ainoana poikkeuksena olivat ne pystytissiset ja anteliaat nuoret neitokaiset, siis nuorten miesten mielestä.