sunnuntai 7. elokuuta 2011

Häähumua . . .

  Tuli sitten eilen käytyä häissä, missä Talkkarilla oli varattu ensinnäkin kännikuskin rooli, sekä toimittaa tyttärensä alttarille. Siis kertakaikkiaan ainutkertainen tapahtuma Talkkarin elämässä, sillä tyttäriä on tehtynä vain yksi kappale. Mitä määrässä hävitään, niin se tempperamentissa vähntäänkin voitetaan.
  Sulhanen tuli haettu poliisilaitokselta, minne talkkari oli miehen järkännyt edellisellä viikolla, ettei vaan katoa ennen häitä ja autossakin oli takaovet laitettu lapsilukkoon, ettei karkuun yrittäisi. Tosin intoa oli myös hillitsemässä pari kappaletta "henkivartijoita" joilla oli kokoa vain  2 metriä ja 150 kiloa, siis pienemmän niistä.
  Itse vihkitilaisuus oli herkkä, sillä talkkarikin pyyhki silmäkulmiaan . . . .  mutta jotain vikaa ilmanvaihdossa lie ollut. Vähän jäi kyllä kaivertamaan papin vihkivalassa lauseen osa: Kunnes kuolema teidät eroittaa . . . ja tyttäreni tuntien . . .  

  Itse juhlapaikalla, sillä kun työläisiä ollaan paikkana oli aito ja perinteikäs työväentalo, eikä mikään kliininen ravintola tai joku helvetin kolopallokeskus. Iltahan siinä pimeni ja toki väkikin alkoi väistämättä kännissä koikkelehtimaan.
  Mitä nyt tytärkin päätti ratsastaa sulholla kaiken kansan nähden. Ei niin mitä väki yleensä luulisi, vaan vetäsi ukolta jalat alta ja käänsi nelinkontin. Ja siitä sitten hyppäsi selkään ja läväytti kämmenellä pakaralle . . . pari kierrosta siinä meni, ennkuin hääväki ehti hätiin. Ja kestihän siinä tovi jos toinenkin, sekä monta olutta että saatiin miehen selkäruoto suurinpiirten suoraksi. Oli muuten ns. jäykkää-paskaa mies loppuillan, harvoipa olllan nähty niin suoraselkäistä sulhasta tai siis tuoretta aviomiestä.  

 Talkkarihan melkein rakastaa perinteitä ja pitäähän niistä pitää kiinni, joten sitä muutaman muun kanssa käytiin tekemässä jäynä tuoreen avioparin häävuoteeseen. Ei pitänyt mainosmiesten puheet ja heidän mainostamansa liima, sillä ajatuksena oli liimata lemmenpesän lapsentekokeskus kattoon kiinni. Oli siis aivan pakko turvautua varavaihtoehtoon, noin kiloon kuivattuja herneitä. Ettei avioelämän aluksi olisi liian auvoisaa, niin herneet laitettiin lakanoiden alle . . .  Mutta näin jälkeenpäin ehkä olisi sittenkin pitänyt tehdä jotain radikaalimpaa ja raflaavampaa, sillä talkkarille tulleiden tietojen mukaan sulhasen selkä on myös mustelmilla . . . ja tytärkin kera tuoreen ukkomiehen on saattanut vetää herneen jos toisenkin nenäänsä . . .