tiistai 16. elokuuta 2011

Onneksi, töihin lepäämään

 Otti tämä lomajakso kunnon päälle, sillä tekemistä oli enenmän kuin laki sallii. Oli muuttoa, viinanhaku reissua, yhdet häät ja ne ihana lapsenlapset. Onneksi sentään aluksi vain yhdeksi yöksi, mutta kahdeksi päiväksi.
 Yleensä talkkari lomalla heräilee kun huvittaa ja naatiskelee pitkän kaavan mukaan. Tosin tässä muija on ikääntyessään tullut vaativammaksi, mikä huolestuttaa. Tosin se on vain asioiden tekemistä nopeammassa syklissä, ei huomenna vaan tänään ja välittömästi. Tietysti joku on tarjoamassa Viagraa, mutta kyseessä on ihan tuikitavalliset kotihommat, kuten nurmikon leikkuu takapihalla. Kyllä on se edelleen leikkamatta ja rehottaa niin kauniisti että.

  Tee sitten siinä töitä, kun on selkä jumissa ja päässä soi Muumilaulu . . . Mutta kun on ammattilainen, niin suurimmalta osin hommat menee rutiinilla. Ja mikä siinä on palata töihin, kun tuuramassa on ollut vähintäänkin yhtä hyvä ammattilainen. Tämä ukko näet omistaa myös yhtä kieroutuneen huumorintajun. Siinä loukatulla kestää hetki, että tajuaa itseänsä loukatun . . . . . . .  taitolaji sekin.