sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Hiukset, tuo naisten "kruunu" . . .

  Talkkari nyt ei ihan muista oikeaa ilmaisua, mutta lyhykäisesti se taisi olla niin että mitä tuhheammat hiukset on naisella, sen parempi.

  Mitä tässä nyt on ajanoloon muoti yms. muuttunut, niin ennen käytettiin kaiken maailman peruukkeja ja alkeellisia lisäkkeitä omaa kuontaloaan vahvistamaan. Ja nyt teollistumisen myötä sitten kaiken maailman muovisia tai jopa aitoja hiuksia on pidennyksinä on tällätty liimalla kiinni alkuperäiseen kuontaloon . . . Talkkari ja varmaan moni muukin sen ymmärtää, että jos on jostain elimillisestä syystä huispohja huono tai jopa sairauden vuoksi karvat karisseet, niin ihan oman psyykkeen vuoksi karvaa tällätään lisää päähän . . .
  Toki esiintyvät taitelijat ovat maailman sivu lisänneet kuontalonsa lisäkkeitä, siis todelliset taitelijat mutta kun esirippu on laskeutunut niin ottaneet lisäkeet pois ja ihan mukavuussyistäkin.

  Talkkari on vähän syvällisemmin tutustaunut asiaan. Joskus 1400- 1600 luvun kieppeillä ylimistö ei pitänyt soveliaana käydä pesulla, kuin rahvaat. Vaan käyttivät jonkinmoisia kosteuspyyhkeitä ja varsinkin kaikenlaisia hajusteitä kehonsa jonkinmoiseen puhdistamiseen. Eräskin kreivi oli kuulemma viety kylpyyn pakolla ja ammeen pinnalle oli jäänyt noin parin sentin paskarantu . . .
  Lie Jollashovin kruunamaton ruhtinatar elää mielessään kyseistä aikaa . . . Kiitos nykykosmetologian, ei vielä Mia Mari Johannalla ole pahempia myrkytyksiä, mitä nyt huuliperppestä ja muita ihomuutoksia, kehoon kertyneen rasvan lisäksi.