sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Uutisia . . .

  Kummasti on toimittajien ammattitaito laskenut, kun hieman alkaa pohtimaan uutisotsikoita ja todellisuutta. Talkkari on huvikseen listannut viime päivien "parhaimpia" pläjäyksiä:

 - Mies hyökkäsi postinkantajan kimppuun kirveen kanssa, "uutisoi" iltasanomat.
Traumaattinen tapahtuma sinänsä, mutta huvittavaa on "uutisessa" listaus: hänen hallustaan löytyi kirveen ja vasaran lisäksi taitto- ja heittoveitsi, ladattu kaasutoiminen ilmapistooli sekä Leatherman-monitoimityökalu. Huhheijaa . . . taisi vielä unohtua miehen peniksen pituus . . .

- 200- tonninen nosturi kaatui Espoossa "uutisoi" sama lehdykkä . . . Talkkari vaan ei tullut katsoneeksi, oliko uutisen takana sama kijoittaja.
  Tosin rakasparas kilpailija lehdykkä melkein "heitti" paremaksi:  Jättimäinen Nosturi kaatui työmaalla Espoossa . . .

Onnea oli tosiaan onnettomuudessa, mutta mistä repäistiin se 200 tonnia  ? ? ? Nosturin paino itsessään vai sen nostokyky, sitä ei ilmene "uutisessa" . . . Mutta iso on komeaa . . . 


 Toivottavasti "uutisissa" ei ole ns. tuotesijoittelua . . . mistä tv:n puolella ilmoitetaan joidenkin ohjelmien alussa, reilusti yleensä.

  Ei helvate . . . Talkkarin on lienee otettava jonkinlainen suojakänni, kun alkaa lukemaan näitä suuria uutisia, melkein keltaiseksi mainitusta lehdistöstä (virtsaakin on monen väristä) Mutta varsinainen "keltainen lähdistö" ei moisista pikku- uutisista ei välitä, vaan tiiviisti seuraa mm. Viidakon tähtösiä, Johanna Tukiaista, Marianne Kalliota, Tauskia, Vesa Keskistä ja sun muita "oikeita" elämässään järjestäviä "uutisia" . . .