keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Pinnan alla poreilee

  On sanonta; Tyyntä myrskyn edellä ja lienekkö se on on tulossa, kun Talkkarin elämä on ollut rauhallista töissä. Mitä nyt muija löysi 200 litraa rankkia varastosta. Siinä meni yli jalostomaton osanen Molotovin Coktailista, jahka olisin sen päässyt tiputtelemaan pariin kertaan.
   Ja töissä muutamat paskapyttyjen tukkeutumiset kun on arkipäivää. Ja ei paljon heilauta kyllä aiheettomat palohälytyksetkään, näin vanhemmalla iällä. Alkaa olemaan pelastuslaitoksen väki niin nuorta, että pojitella voi ihan vapaasti. Eräänkin nuoren palotarkastajan kanssa keskustellessa tuli ilmi, että Talkkari on pidempään tehnyt hommia, kun tarkastajalla itsellään oli ikää.
  Toisaalta ikä tuo arvokkuutta ja ammattitaitoa, ei siinä ylimääräisiä sutasuja tule luudalla tehtyä tai lumilapiota heilutelessa. Talkkari kun on alkanut mielikuva-harjoitukset talvea varten. Tosin pitkänajan kokemuksen perusteella, saattaa tulla kolmas kova talvi ( Ei kahta ilman kolmatta ). Toisaalta luonto on antanut merkkejä ( Pihlajanmarjat ), että leudonpuoleinen ja vähäluminen olisi talvesta tulossa.  
  Jos niin onnellisesti kävisi, niin P. Sauri tuo jumalan lahja Helsingille, ehkä harkitsisi vakavissaan todellista valaistumista ja uskoontulemista. Ateististiksi ei miestä voitane enään sanoa, mennä nyt ja julistaa sota talvea vastaan.