maanantai 24. lokakuuta 2011

Tilastotiedettä ??

Talkkari on kyllä sitä mieltä, että numerot on kylmiä totuuksia ja niihin on uskominen. Mutta jälleen on hutkija,t korjaus tutkijat päässeet mellastamaan, kun eräät ovat alkaneet arvuuttelemaan raiskaustilastoja. Ei tosiaan ole talkkarin mielestä mitään spekuloinnin paikkaa, kun ulkomaalaisten osuus raiskausepäilyistä on 15- 30% luokkaa ja mukana siinä on "vierailijat" . Maassamme asuvia maahanmuuttajia on 3% väestössä, mutta heidän kontolleen tulle 15- 20 % raiskauksista . . .
  Talkkari on vain käynyt kansakoulun ja ei kumminkaan ymmärrä, että noin 1/5 raiskausepäillyistä on 3% tekosia ja  Optulan tutkija Heini Kainulaisen mielestä tilastoista ei voi päätellä, että ulkomaalaiset miehet raiskaisivat useammin kuin suomalaiset.  Vähän panee mietityttämään Heinin kotiolot  vai onko tämä sitä rasismin torjuntaa ja ymmärtämistä.
   Ja sitten toinen tutkija:
Optulan erikoissuunnittelija Hannu Niemen mielestä kyse ei ole pelkästä tilastoharhasta.
- Minun mielestäni tässä on myös kulttuurisia tekijöitä, jotka liittyvät erilaiseen käsitykseen naisen asemasta.
 http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/tutkijat-erimielisia-raiskaustilastojen-tulkinnasta/art-1288422993556.html

   Hannu hoi, ei se ole tilastoharhaa, sillä mitä etelämmäksi mennään sen tiivimmin on akat hellan ja nyrkin välissä.  Ja sattumoisin kansanedustaja Halla-Aho on tämän totuuden tuonut julki aikoja sitten . . . . 
  http://www.halla-aho.com/scripta/monikulttuurisuus_ja_nainen.html
Tosin tilastoharhana, josta voidaan kiistellä on että kun rikokset ja / tai epäilyt rikoksista tapahtuvan täällä pohjolassa.