tiistai 4. lokakuuta 2011

Uudelleen Musiikkitalolle ? ? ?

  Nyt talkkari saa syyn mennä käymään taas Helsingin Musikkitalolle ja ehkäpä päästä peräti suoraan estraadille. Tuli löydettyä tämä uutinen: http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/yleiso_paasee_laulamaan_kansanlauluja_musiikkitalossa/ 

  Kuulemma meikäläisessä on hieman Väinämöisen näköä, mitä tulee varsinkin turpajouhiin. Täytyykin tässä huomisella käydä kavereiden luona YLE:n ja tehdä retki sen puvustoon. On pojat jääneet muutaman palveluksen velkaa menneiltä vuosilta.
  Eräällekin järjestin alibin, kun muija kyseli ukkonsa perään seuraavan viikon tiistaina. Oli kertomansa mukaan tullut meillä kylään edellisen viikon ja vielä ei ollut ukkoa näkynyt.
  Vain hieman tottuutta venytellen, kerroin kaven olleen niin stessaantuneen näköinen ja oloinen, että olin lähettänyt sen meikäläisen mökille opettelemaan pontikankeittoa. Oli siinä kumminkin selittelemistä, kun äijä oli niin ruskettunut että, vaikka oltiin keskitalvi kun kotiin ilmestyi. Todellisuudessa oli käyhyt etelässä ja sammunut joka helvetin päivä aurinkoon. Paikalliset olivat rasvailleet kaveria, ettei sentään palanut siinä päiväntasaajan auringossa. 

  Onneksi talkkarilla on muutama Mestari töissä musiikkitalolla, niin meikäläinen pääsee pölähtämään suoraan stagen kautta itse saliin, toki jonkinmoinen kantele kainalossa. EI tässä paljon kyllä ehdi harjoitella, mutta eiköhän innostus kansamusiikkiin ole riittävä ja peittää kokemattomuuden alleen. Huomisella sen näkee ja kokee . . .  ja ehkä se lukee lehdissä.