tiistai 18. syyskuuta 2012

Talkkarin parisuhdeneuvontaa, eräs tarina. . .

  Talkkarihan on jo jokusen kerran antanut, niin täällä blogissa kuin yksityiselämässä neuvoja parisuhdeongelmissa. Vaikka parisuhde on kahdenkauppa, niin epätietoiset hakevat apua miten toimia järkevästi ja ilman sitä perinteitä tapaa . . . toinen rautoihin ja toinen lautoihin. Milloin mennään avioliittoneuvontaan, pohditaan syitä syviä yhdessä tai sitten ei.
  No, tästä on toinenkin sovellutus, että kiilapoika / pillun sokastuttama äidinpoika menee lautoihin ja itse isäntä rautoihin ja sekä itseään etsivä hässäkän aiheuttaja jatkaa elämäänsä . . . Ja itse "toinen" päähenkilö" vaan jatkaa elämää . .. vaikkei antanut pilua tunnetulle estraaritaitelijalle, kaveri antoi . .. kuulemma . . . uskoo ken haluaa . . . Tämä siis johdantona seuraavaan tarinaan.

  Eräs petetyksi tullut ja lopputulemassa näin se toteen näytettin, kysyi Talkkarilta mitä tehdä. Kerta tietokoneet tilttaavat, niin Talkkari ilmoitti perinteisen paperiversion olevan se paras tapa dokumentoida tapahtumia. Eritoten kaveri halusi, että jälkipolville Talkkari ottaisi tehtäväkseen julkaista hänen havaintonsa ja aatoksensa tulevasta ja olevasta. No tätä vihkosarjaa Talkkarin on luekellut noin vuoden parin verran ja jokusen kerran jo aloitellut, mutta tuhonnut kirjoituksensa ja ihan syynä oli kaverin pitkittynyt eroprosessi.

 Talkkari on ottanut asiakseen muokata ja muuttaa monia asioita, aikamääreitä ja muutakin, että itse päähenkilöt eivät tulisi tunnistetuiksi . . . mutta fakta on faktaa, eli Talkkarikaan ei ala muuttamaan jutun juonta. Talkkari selvennykseksi on kursivoinut omia aatoksiaan tai muita mietelmiään tässä jutussa.

  Yhteen niittautuminen tapahtui ns. internetin alkuaikoina ja eräällä tunnetulla saitilla, missä oli uutena palveluna eronneiden ja karanneiden yhdistäytymis- palsta. Ja jälkitäteen voitaneen tässä(kin) tapauksessa jollain tapaa pitää tulevan ennakkona  . . . Oli mies ihan kokeilunhalusta, kun kaveritkin tekivät ja laittanut seuranhakuilmoituksen. Meni joitain aikoja, niin eräs yksinhuoltaja otti yhteyttä ja siitä alkoi kirjeenvaihto netissä ja myöhemmin puhelimella päräyteltiin.
 Talkkari näki ihan ensimmäisen viestin ja kiinnitti heti huomiota pariin lauseeseen En etsi itselleni elättäjää ja lapsille isää ja myöhemmin kirjeenvaihdon syventyessä, oli myös tämä nainen ilmoittanut olleensa parisuhteessa aina toiselle uskollinen. Kaverille nämä "ehdot" toki kävivät ja täyttyivät ns. kriteerien osalta, jos paikkaansa pitivät. (Jutun lopussa se sitten nähdään).

  Tapahtui ensitapaaminen ja kaikki tuntui menevän nappiin, mutta hieman jäi kaverilla kolkuttamaan takaraivoon kun kävivät paikallisessa ottamassa muutamat, kaupassa käynnin lomassa. Ei alkoholista, vaan tapa millä paikallisille "intiaaneille" esiteltiin, kuin olisi ollut  "varma nakki" ja seuraava poikaystävä. Olihan tämä nainen kuulemma ollut jo jokusen aikaa ollut ilman vakitusta miestä, kun oli lempannut ex- poikaystävänsä pihalle, ja tämä pikkurikollinen oli joutunut myöhemmin lusimaan tekosiaan.
 Erään vihon muistiinpanosta löytyi merkintä, että nainen olisi käynyt katsomassa tätä linnassa, siis jossain vaiheessa keskuteluissa tullut julki. Siis jo eronneet ja vielä käy tapailemassa miestä linnassa ? ? Tämä jäi vähän mietityttämään Talkkaria, mutta sillekin löytynee selitys jälkeenpäin.

  Tämä siis suhteen alkutaipeeltä huomioitua ja nyt on aika siirtyä parin varsinaisiin eroon johtuviin tapahtumiin ja miksi. Toki Talkkari huomasi pieniä säröjä yhteiselämässä, kun vastoin yhteistä sopimusta toinen päätti asioista, vaikka toisen mielipidettä olisi yhteisen sopimuksen mukaan pitänyt kuunnella, vihosista kaivettuja huomioita.

  Ensinmäinen ns. todellinen kriisi tapahtui noin 3- 4 vuoden avioliiton jälkeen, tosin kihlaus oli alle vuoden vanha ennen naimisiin menoa. Lie oli sitä rakkauden sokaisemaa aikaa.
Oli nainen lähtenyt ns. tyrkylle ja kaverin vivahtekkaan ja rikkaan kuvauksen mukaan seuraavasti: Oli korkokenkää ja keski- ikäinen nainen kun unohtaa rintaliivit kotiin, niin tosi siinä oli kyseessä. Ja minimekon helman heilahtaessa ulos mennessään, vain paljaat persposket näkyivät, taisi sentään olla stringit alla. Niin ja sopiva sotameikki oli toki tällätty kasvoille.
 Jälkeenpäin Talkkarin kaveri sai kuulla, että tämä lähtö oli ennalta suunniteltu ja odottamassa oli tyttökaveri kera kahden miehen, nuoren miehen. Tuleva entinen armas ei ilmestynyt yöksi kotiin, vaan oli jäänyt ystävättärensä luokse ja mukana oli kaksi mukavaa nuorta miestä. Rouva oli saapunut kipinkapin, kun oli saanut tietoonsa, että siellä aviomies pakkaa tavaroitaan. Jäi nainen selityksiensä kanssa yksin ja alkoi soittamaan ja kertomaan miehen ystäville ja sukulaisille tapahtuneesta, omalla versioillaan.

 Talkkarin tulkinnan mukaan, ei uskonut nainen jäävänsä kiinni karkaamisestaan, kun mies oli ottanut kuppia kavereidensa kanssa, ajatellut varmaan että mies sammuu ja ei muista edellisestä illasta mitään. Talkkari tosin tuntee miehen ja tämä kun kestää heittämällä sen kossupullon jos toisenkin sammumatta. Ja koskaan ei ole muisti pätkinyt, vaikka miten paljon olisi alkoholia käyttänyt.
 Samaisesta karkaamisesta tsm. miksi sitä nyt voitaneen sanoa, niin tullessaan reissultaan nainen yritti ensinmäisessä versiossa selittää että olisivat olleet hereillä koko yön ja jutelleet.
 Toinen versio oli, että naiset ja miehet olisivat nukkuneet keskenään.
Kolmas versio oli, että vierekkäin oli tyttö- poikapareina oli nukuttu mutta mitään ei ollut tapahtunut.  Versiot 2 ja 3 olivat pulpahtaneen "pinnalle", kun mies oli joskus riitelyn tuoksinassa kysynyt / muistuttanut asiasta vuosien jälkeen uudelleen. Talkkarinkin ajattelumallin mukaan kun uusia selityksiä yön tapahtumista tuli, niin ei muistanut nainen aikaisempia kertomuksiaan ja sävelteli uusia . . . 

 Yhteen paluu kumminkin ja ystävien varoituksista huolimatta tapahtui noin kuukauden kuluttua ja päiväkirjamerkintöjen mukaan, oli nainen ottanut opiksi ja ollut kunnolla joitain aikoja . . . . Raha vai rakkaus, vai rakkaus rahaan oli syynä. Oli kuulemma tuleva ex- puoliso rillutellut eron aikana, joka paljastui sattumusten kautta jälkeenpäin. Tosin ei pekkaa pahemmaksi mieskään jäänyt, mutta aina yksin mennyt illan päätteksi majapaikkaansa. Talkkari kun tietää tämän asian, naisen yöjuoksuista ei ole tietoa Talkkarillakaan.

 Meni sitten vuosia ns. normiperheen tavoin, jokus riitaa ja kinaa toki oli joskus mutta elämä hymyili kumminkin jollain tapaa. Tosin myöhemmin vuosien mittaan ja enevässä määrin rouva alkoi naputtamaan, jos sitä tällaiseksi vittuilua luonnehditaan miehen alkoholin käytöstä, oli kuulemma sitten mies juoppo. Ja mies sentään toista vuotta 2 krt viikossa joutui kuskin hommiin ja toinen niistä oli lähestulkoon aina lauantaisin, vedä siinä perinteinen perjantajurri sitten. Ja toisaalta miehen tuntien, töissään joutui olemaan ns. varuilla ja valmiina lähtemään, parhaimmillaan tai pahimmillaan miten sen ottaa, 5 viikkoa yhteen putkeen. Ei edes sitä perinteistä saunakaljaa mies ottanut tänä aikana. Ja päiväkirjassa useampaan kertaan, kuulemma vaimo siis tuleva ex syytti miestään juopoksi.
  Talkkari vaan ihmettelee sitä, mikä on ns. juopon määritelmä. Eri asia toki on, mitä nämä raivoraittiit asettavat rajoiksi, mutta edelleen peilaten miehen kirjoituksia: Ei naisenkaan suu lie ollut tuohesta, jos ryyppyreissuja laskeskeli, siis vihkoja lueskellessa. Ja enevässä määrin paluu ns. työiltamista venyi aamutunneille.

  Eräs tapahtuma Talkkariakin askarrutti, oli joku koulutuspäivät ja iltaa oli kuulemma istuttu, alkoholia nautittu keskellä viikkoa ja yöllä sitten oli puhelin pärissyt ja kaverille ole nainen vannonut rakkauttaan yms. Olisikohan jonkinmoinen syyllisyyden puuska kumminkin naista vaivannut ja merkintöjen mukaan ei ihan "normaali" ollut käytökseltään, kun koulutuspaikasta kaveri tulevan ex:n haki seuraavana päivänä.

 Vihkoissa alkoi ilmenemään, mitä enevässä määrin ns. luottamuspulaa toisen sanomisiin ja tekemisiin. Luultavasti ja Talkkarin analyysin mukaan, henkilö jollain tapaa entisissä elämissään on pystynyt, kerkeällä kielellä ja taitavalla manipuloinnilla peittämään tekosiaan. 
  Jos mennään taaksepäin, suhteen alkupuolelle oli merkintä päiväkirjassa pahoipitelystä tsm. Oli nainen ottanut oikeudekseen antaa "pataan" miehelle . . .  ja tässä juttun jatkuessa samaa oli alkanut harrastamaan vastaavaa toimintaa myöhemminkin.
  Jonkinmoinen ajatus Talkkarilla pälkähti päähän, että yritti saada nainen edes kerran, edes kerran miehen lyömään, niin tällöin olisi pystynyt pääsemään "niskan päälle" . . . kun mies on niin väkivaltainen jne.. Ja Talkkari kun tuntee miehen pitkältä ajalta, yhdellä lyönnillä tai potkaisulla olisi toisen elämän voinut päättää halutessaan, sentään oli nuoruudessaan mies harrastanut  eri budolajia usemman vuoden ajan. . . . Lajeissa kun myös opetetaan "väistämään" tai kiertämään uhkaavat tapahtumat. 

 Yhä enevässä määrin tunnelma kiristyi perheessä ja riitaa tai kiistaa oli varsinkin rahasta. Vihkosista lukiessa, monta kertaa kaveri oli pyytänyt jonkinmoista laskelmaa mitä kumpikin toisi talouteen rahaa, omalla osuudellaan. Eihän miehen pitänyt ns. maksaa kuin oma osuutensa talouden menoista, mutta vääristymää lienee ollut.
 Talkkarilla on melko tarkat laskelmat käytettävissä, mitä olisi pitänyt ja paljonko kaveri tosiasiallisesti kantoi rahaa, ihan kuukausitasolla. Maksunmieshän kaveri oli useamman vuoden . . . Ja erään naispuoleisen asianajajan mukaan: Ala siitä laskemaan panoille hintaa . . .

 Kaveri alkoi piikittelemään muusiikin avustuksella, ihan Talkkarin antamien ohjeiden mukaan. Mikä sen raastavampaa toiselle on, kun tarkoituksellisesti tiettyjä kappaleita soitti, Chisu- Mun koti ei ole täällä, Taisto Tammi- Pettäjän tie tai Nazareth- Love hurts  ja toinen ei voinut kieltää soittamasta, koska olisi tullut paljastaneeksi tekosensa. Mutta kaveri näki, että toinen oli kärmeissään tilanteesta ja tavallaan lienee myös kärsinyt henkisesti ja eikun entistä kovemmalla soitantaa.

 Tuli sitten se kulmatiopiste, jossa kaveri laittoi pillit pussiin ja muutti pois. Oli noin 1,5 kuukautta ennen lähtöään aviovuodekin oli kylmennyt täysin ja vaikka toinen kuinka yritti salata tekemisensä, niin läpi paistoi kumminkin kaksinaamainen toiminta. Ei ollut kaverista enään ( Talkkarin olettamus ) aisankannattajaksi ja hyvä niin.
 Kaikkien onneksi kaveri piti päänsä kylmänä, kun suhdesoppa oli kuumimmillaan. Riitaa ja toraa tuli monesta asiasta, tosin "kuivin jaloin" ja ilma suurempia taloudellisiakaan menetyksiä ei tullut. Tosin tuli lienee panokerroille hintaa, kun alkaa laskeskelemaan  suhteessa annettuun rahaan talouteen . . . Talkkarin muistuttaa, että alunperinkin kummankin oli sopimuksen mukaan tuotava talouteen sen verran rahaa, kuin kummankin osuutensa menoista kuului.  

  Tässä oli vain jonkinmoinen lyhennelmä noin 10 vuoden suhdesopasta, mistä voisi kyllä värkätä kirjankin, miten petollinen nainen toimii. Ei aina se vikapää ja syyllinen ole mies, vaikka naistenlehdet ja sun muut julkaisut ja julkimot väittävät. Talkkari on rankalla kädellä raakannut asioita pois, mutta oleelliset tapahtumia tai tekoja muokaten tuonut julki, jutun juonta unohtamatta.

  Niin tai näin, tarinan päähenkilö on jatkanut elämäänsä ja voi hyvin Talkkarin tietojen mukaan. Terveisiä vaan sinne Tahitille.