torstai 6. syyskuuta 2012

Vuodenaikoja sekä opintoja.

 Kesä keikkuen tulevi ja syksy sateet tuo, tai jotain siihen suuntaan. Talkkarikin on näin syksyn tullessa saanut jokavuotiseen riesaansa helpotusta kas kun pillupölyä on ollut ilmassa, koska naiset ovat alkaneet pukeutua tukisukkahousuihin ja tuulipukuihin, ei enään hameen helmet juuri heilu.

 Koska syksyllä moni on aloittanut opiskelut, niin Talkkarikin on ajatellut parantaa kielitaitoaan oma- opiskeluohjelmallaan. Yksin autossa istusessa ei juuri mitään opi toisilta kanssakulkijoilta, mitä nyt kansainvälisiä käsimerkkejä, niin Talkkari onkin päättänyt alkaa kulkemaan junalla tai bussilla töihin.

 Alkuun kyllä arvelutti, kun Talkkari oli junassa ainoa ns. valkoihoinen ja kyllä siinä vähän veti miehen mielen mustaksi alkuun. Mutta mitiähätiä, rohkeasti Talkkari on sujuvasti kuunnellut ja alkanut oppimaan "jotain". Ns. kurkkuäänteiden tai sen tapaisten korahdusten kanssa on kyllä ongelmaa, kun sen pitäisi tulla jostain kitalaen ja kurkunpään seutuvilta, mutta hätä keinot keksii. Talkkari puristaa omaa kurkunpäätä vähän lyttyyn, niin melkein alkuperäisen kaltaisen äänteen saa aikaiseksi.

 Venäjän kielessä voi tulla  ylitsepääsemättömiä ongelmia, sillä siinä on 42 foneemia, 37 konsonanttia tai kosmonauttia ja 5 vokaalia. Laita ne nyt sitten oikeaan järjestykseen ja lausumaan oikein  . . . Talkkari on tosin jo oppinut muutaman sanan, vodka, pirtu ja pectopah. Lisää kyllä täytyy opiskella, jos Talkkari joskus saa kännipäissään idean lähteä Äiti- Venäjän povea syleilemään.