maanantai 22. heinäkuuta 2013

Juhlintaa . . .

  Talkkari lupauksensa mukaisesti vetäisi parin päivän juhlaputken . . . ensi synttärit ja sitten sunnuntaina iltasella vielä salaseuran rapujuhlat. Moni varmaan ihmettelee, että mistä ravut . . . Mutta asiaan on Kake vesilaitokselta paneutunut asiaan jo viime vuonna, jäi näet eräskin ylimääräinen elävä rapu edellisistä juhlista . . . Ja mikä sen helpompaa, kuin kasvatella työpaikalla rapuja. Tälläkertaa sentään seremoniamestari oli unohtanut hummerit ja sun muut erikoisuudet. Mitään ihan tarkkaa muistikuvaa Talkkarilla ei ole, mutta hauskaa oli jäljistä päätellen.

  Ja tänään armon vuonna sitten tapahtuu Jollashovissa . . . yhdistettyjen rapu- ja synttärikemujen merkeissä . . . On paikallisessa Valintatalossa varmaan käynyt vilske ja vipinä, kun tarvikkeita on kuskattu Takilatielle . . . Ei sen puoleen, niin pelastulaitos kuin myös poliisilaitos on nostanut valmiustasoaan tulevien juhlien vuoksi. Pitkää tikkua on vedelty, kuka joutuu hälytyksen tullessa menemään Jollakseen, pakko mikä pakko.
 
  Eläinrakkaana ihmisenä Talkkari vaan ihmettelee sen yhden koiran raskauden kestoa ja pahinta peläten, miten koirat tulevat pyörimään jurristen jaloissa, kun nämä yrittävä huojua samaan tahtiin Taunon (Tauski) kanssa . . . On kuulemma keikka buukattu juuri tuonne pahuuden ytimeen . . .
  Toisaalta, kun itse glamourisen ja sen isomman Tukiaisen äö on oman pettämättömän päätelmän mukaan 180, niin ei liene mitään hätää . . . Talkkarinkin mielestä asia taitaa olla niin, että vahingossa on Tukiainen laskenut yhteen painoindeksinsä, pituuden sekä kengännumeronsa . . . 

  Entisen ESSON:n baarin vakiporukan kertoimet, mitä tapahtuu on melkoisen alhaiset . . . ennustettavuus on liian hyvä . . . joten Talkkari jättää tämän kierroksen väliin . . .