torstai 8. syyskuuta 2011

"Elinkautinen"

 Elinkautisen luulisi ymmärrettävän siten, että kiven sisältä lähdetään jalat edellä, eli viimeiset henkäisynsä tuomittu vetäisee vankilassa. Mutta todellisuus täällä humaanissa ja ymmärtävässä Suomessa on aivan jotain muuta.
 Vastikäänhän Porvoon autokaista-ampuja oli "istunut" elinkautisen vaimonsa murhasta. Ja sitten lahtasi 3 ihmistä suukovun seurauksena ja tuomio oli 15 vuotta vankeutta. Herra Åkerlund vielä yritti hovissa saada lievennystä päivästä päivään istuttavaan tuomioonsa. ( jonka toivottavasti myös istuisi )

 Moni tietää, että oikeudessa istuu pönäkkänä päättämässä joukko lautamiehiä, toki todisteiden valossa syyllisyydestä tai syyttömättömyydestä. Mutta kuikan momi tietää, että heidät on valittu poliittisin perustein ? ? ?  Vaikka valinnan tekee poliittinen elin ja valitut lautamiehet ovat tyypillisesti sidoksissa valitseviin kunnallisjärjestöihin, eivät lautamiehet ole kuitenkaan toimessaan poliittisia luottamusmiehiä vaan puolueettomia maallikkotuomareita.  - Uskokoon ken haluaa. -

 Edes omaan kotiinsa tunkeutavaa ei saa estellä voimatoimin, vaan pitää soittaa poliisi paikalle. Tosin nopeamman avun saa pozzakuskeilta, kun ne tuppaavat soitettaessa tulemaan paikalle nopeammin kuin poliisi.

 Jos rangaistuksia ei voida "inhimillisyyden" nimissä koventaa, niin voitaisiin kun EU:ssa ollaan, niin harjoittaa jonkinlaista vankien vaihtoa eri valtioden kesken. Ei olisi täältä rikollisen helppo sopeutua esim. Kreikan vankilaoloihin, kesällä kun siellä tuppaa olemaan sietämttömän kuuma tai sieltä tuotaisiin tänne kylmään pohjolaan pahantekijöitä istumaan. 
 Toinen vaihtoehto olisi rakentaa todella kauas kaikkialta kunnon rangaistulaitos ja täysin suljettuna. Vieraitakin voisi vain tavata lasin takaa, eikä mitään paketteja voisi lähettää vankirukalle. Ja tulessa istumaan tuomiotaan, niin parin viikon risiiniöljy kuuri yksityissellissä, ettei mitään kehon sisäisesti voisi taloon ujuttaa.

 Mielenvikaisen tai käytöshäiriöisen eläimen voi lopettaa, mutta miksi ei sitten ihmistä ? ? ? Kaikkihan me olemme luojan luomia . . . Ihminen on vaan älylliseen ylivertaisuuteensa ( ei kyllä uskoisi ) vedoten, ottanut oikeudekseen päättää muiden luontokappaleiden kohtaloista.