tiistai 6. syyskuuta 2011

Talkkarille potkut

 Jo pidemmän aikaa on perinteisiä talkkareita irtisanottu ja tilalle otettu ns. kiinteistöhuoltoyrityksiä. Useimmilla se kiinteistön hoito onkin jäänyt todellain yritykseksi ja siten pilanneet ammattikunnan maineen. Samaa voidaan sanoa läpi linjan aina juoksupojasta johtajaan. Ei mitään hajua ja paloa hoitaa hommansa kunnolla, pystyen katsomaan taaksepäinkin tekemisiään. Eli suutari pysyköön lestissään.
 Mutta nyt on kuulunut kummia Salon suunnalta, sillä siellä on irtisanottu patamusta, muttei varmaan patalaiska talonmies.
 http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011090614335190_uu.shtml

 Tosin talkkaria hieman epäilyttää uutinen, sillä ei pätevin vaan sopivimman oloinen henkilö on lausahtanut oman köykäisen = ( RKP:n kannatus ) sanasensa asiassa. Vaikka talkkari on roturealisti, niin oletettua hattua nostan niille ulkomaalaisille, jotka yrittävät ja liekö elävätkin tämän maan lakien ja määräysten mukaan.
 Tosin irtisanomisen syynä voi olla myös epäeettinen toiminta, hanan korjauksen ohessa hoitaa tyydyttämättömän kotirouvan, in naturel. 

 Oli kyllä Talkkarin nuoruudessakin ennakkoluuloja mustia kohtaan. Sillä kerran yleisessä saunassa istui ylälauteilla kolme pikimustaa miestä, mutta yhdellä oni valkonen mulkku. Pikkupoika alempana siinä sitä kovaan ääneen ihmettelemään, niin yksi ylälauteen mustista lausahti ihmettelyyn: Ihan suomalaisia nokikolaireita meikäläiset on, Pera on vaan käynyt päivällä kotona moikkaamassa muijaansa.