lauantai 24. syyskuuta 2011

Käynti anopin luona . . .

  Armas anoppi täytti tässä menneellä viikolla 26 ja jotain vuosia päälle. mutta keskellä viikkoa kun perferiaan ( Somero ) matka on aina arvoitus. Ja siksi tänään lauantaina sitten startattiin anopin luokse lihapadan ääreen synttäreitä juhlistamaan. Vaikka kyseessä ei olleet ns. tasavuosipäivät, niin kumminkin piti jonkinmoinen lahja viedä hänelle. Onhan jo "kypsään ikään" tulleella ihmisellä jos jonkinlaista lahjaa kertynyt, eli vaikeaa oli lahjan keksiminen. Talkkari mieltyi hieman oudonnäköiseen tarvekaluun, deconteriin. Tarvekalu on suomennettuna ja yksinkertaistettuna, viiniastia. Tässä vähän "sorsan" muotoisessa astiassa viini ns. lepää ja kerää happea ennen tarjoilua. Mutta muoto on senverran vittumainen, että kielellä loppuhiluja ei pysty lipomaan astian pohjalta tai pystyy, jos on kiraffin kieli.
   Jälleen kävi perinteisesti, että muija ja anoppi ottivat lautasellisensa ja sitten anoppi tuuppasi kattilan eteeni, syö poika syö. Ja poika söi, tosin piti käydä kerran välipaskalla että kaikki ruoka mahtui sisääni. Armas äitini aikoinaan kun opetti, että lautanen, siis tässä tapauksessa kattila tuli syödä tyhjäksi - astia kun astia.

 Tosin talkkari teki paluumatkalla yhden virheen, meni ja osti muijalle muutaman oluen. Hartaana ajatuksena oli harrastaa exsrtiimi-seksiä matkan varrella, auton konepellillä. Talkkarilla kun on tässä kohtaa sivistyksessä aukko, se myönnettäköön. Ei ole tullut tehdyksi tällaista kesäyön perinteitä kunnioittavaa asiaa.
   Tosin homma meni kiville jo anopin luona, sillä muija sai cd-levyn anopin omassa sarjassaan voittamassa kilpailusta Seniorit 2010 ja anoppi laulaa os. levyllä 4:nä. Jotain siinä levyn annossa ja maksatuksessa meni pieleen; Levy maksoi 10 euroa, muija antoin anopille 20 euroa ja otti meikäläiseltä 50 euroa vastineeksi levystä. Ei tajua vieläkään, miten tämä rahasiirto meni ja menikö se oikein.
  http://www.youtube.com/watch?v=Z_X-PulkdTo  tässä linkissä anopin laulu.

 Muijahan innostui siinä kaljan kittaamisen ja laulamisen välillä moikkailemaan ohikulkijoille. Yläfemmat ehti siinä vauhdissa ( + 80 km/h ) eräälle leinkkeilijällekin. Toinen "uhri" taasen vetäisi polkupyörällä ojaan, kun katsoi muijaa. Oli muuten vähällä etten minäkin olisi vetänyt pellolle, kun muija samalla puristeli pullottavaa etumustani. Viimeisin muttei vähäisin tapahtuma oli melkein kotikadulla, muija veti takaressun yhdelle skootterikuskille ja mitä peileistä näin niin pystyssä kyllä pysyi.
   Jos alla olisi ollut kunnon kiesi, niin uusi nopeusennätys olisi taatusti tehty Somero - K:nummi. EI siinä edes moottoripyörällä olisi ollut jakoa  . . . toisaalta kylmä hiki nousi pintaan kun visioin samaa hommaa moottoripyörällä. Tälläkertaa keskinopeus oli vain 163 km/h ja alla oli vain 1,6;n koneella varustettu kinneri.
   Onneksi sentään päästiin kotiin ennenaikaista siemensyöksyä ja hermojen menetystä ja tänään kyllä talkkari pakenee korsuunsa vetämään kalsarikännit korpikuusenkyyneleillä, kun itkettää niin.