keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Viikon puolenvälin krouvi.

 Niin se aika kuluu nopeasti, kun on töitä vaikka toisille jakaa. Tosin talkkari ( muija ) on perso rahalle, niin pakko on painaa pitkää päivää. Ihmetyttää se, että töitä on muttei tekijöitä. Toki paperit voivat olla viimeisen päälle ja koulutusta löytyy . . . tosin näillä papereilla ei kannata edes pyyhkiä persettä, tulee vielä näppyjä pyllyyn. Kiitos niille, jotka ovat tuhonneet vanhan perinteen kisällistä- mestariksi järjestelmän. Kyllä tekijämies näkee, että onko kokeilijasta aikomaansa ammattiin melko nopeasti. Ja jos siltä tuntuu, että harjoituksenkaan kautta ei tule mestari niin aina voi suositella paskanluontia. Nykyään taidetaan siihenkin hommaan tarvita ammattikoulutus ja diplomi.

 Talkkarin entinen duunikaverikin kävi kiinteistöhoitajan ammattitutkinnon suorittamassa ja samalla tuli koulutuksellinen aivopesu hänelle koulun puolesta, vain tutkinnon suorittanut oli ammattilainen Ja tämä "ammattilainen" tuli sitten talkkarilta ( kouluttautumaton silloin ) kysymään, kun ei löytänyt poistoilmakoneen jäätymisvaara- termostaattia. Näin asiaa tuntemattomille, tuloilma-koneessa sellainen kyllä löytyy vesipatterissa joka lämmittää tuloilmaa. Poistoilmakoneissa ei ole koskaan tullut talkkarille tai kolleegoillekaan vastaan kyseistä elementtiä. Vähän kun etsisi auton moottorista männänpalautusjousta . . . . . tai timpurille annettaisiin hormihöylä.
 
 Jos talkkari olli silloin tämän ammattilaisen mielestä täysi 0, niin itse "ammattilainen" lienee ollut 00 - lupa mokailla ammatillisesti. Ei senpuoleen, hyvät naurut on kaverin "ammattitaitoisesta" kysymyksestä saatu ja onnea vaan sille firmalle, ken palkkasi hänet töihin.
 Jälkeenpäin on kuulunut, että ao. oli valittu kuukauden työntekijäksi. Ymmärtää kyllä kyseisen suojatyöpaikka- yrityksen tason ja ao. henkilön loistavan paskanpuhumisen taidon.