keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Ajokortti

  Talkkari on kauhistellut nykymenoa, kun ajokortin hinta nousee jatkuvasti. Ei se haittaa Talkkaria, mutta monille se on melkein elämän ja kuoleman kysymys . . .

  Vasuri liikenneministeri Kyllönen on mennyt perusteellisesti halpaan, kun jouhevasti myötäilee Trafia ja autokouluja edustavaa tahoa. Luulisi, että sentään pitäisi syrjäseutujen puolta, kun on kotoisin jostain helvetin Suomussalmelta.

  Talkkari on tässä tuumaillut sitä, että jos väki alkaisi ajamaan esimerkiksi lomareissullaan ajakortin . . . Sillä rahalla, mitä se Suomessa maksaa, niin ainakin Virossa pystyy ajamaan kortin ja siihen päälle viettämään kunnon lepoloman, siis tavallanhan silloin asuu Virossa. MUTTA . . . jostain kumman syystä TAAS poliisi laittaa hanttiin . . .
http://www.ts.fi/teemat/auto+ja+liikenne/77217/Virosta+ei+voi+hakea+halpaa+ajokorttia ohessa YKSI sepustuksen tapainen linkki . . . Jostain kumman syystä ei suoraa vastausta oikein mistään, vedotaan viranomaistahoilla Geneven ja Wienin tieliikennesopimusvaltioiden määräyksiin. Tosin poliisin oman organisaation luomassa linkissä todetaan seuraavaa:
http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/pages/1C0BB41A38FFE7F8C2256BC30045297E?opendocument
  Eli siinä ei yksioikoisesti tyrmätä ajatusta . . .

  Suomi on EU:ssa, jossa tavaroiden ja palveluiden pitäisi liikkua vapaasti . . . Talkkari jos sairastuisi ulkomailla, niin paikallinen terveydenhuolto on täysimääräisesti käytössä . . . Tai piipahtaisi ostoksilla ulkomailla . . . eikä tarvitsisi (pääsääntöisesti) maksaa veroja. Niin pääsääntöisesti . . Suomihan vielä pyristelee mm. käytettyjen autojen verotuksen suhteen . . vielä hetken.
 

   Siis jos jotkut virkamiehet tekevät omia tulkintojaan lakiteksteistä, niin pitäisi olla mahdollisuus rankaista tällaista, joko oman edun tai vikapään sooloilua . . .