perjantai 10. toukokuuta 2013

Rajoja ja säädöksiä.

  On taas suurta kansanjuhlan tuntua ollut loppuviikosta Kaarinassa, Lahnabileiden merkeissä. Ja on siellä pidetty kunnolla hauskaa, syöty ja myös suomalaiskansalliseen tapaan juotu alkoholia. Varmaan on ravintoloitsija tehnyt hyvän tilin ja uutta teemapäivää mietitään kuumeisesti. No, esiintyjäkaarti ei ollut ihan terävintä kärkeä, poislukien varmaankin BB- voittaja Janica Kortman, tuo kissamaisen notkea muttei glamourisen eroottinen tanssija. Tokihan lahnabileet ilman kristillisen glamourisia Tukiaisten siskoksia eivät olisi olleet mitään . . . Pelkkä paikaillinen pikkutapahtuma . . .

  Mutta onkohan tullut alkoholivalvontavirastolta uusia ohjeita ? ?  Alkoholiahan ei saa lain mukaan myydä päihtyneelle tai päihtymystarkoitukseen ja päihtynyt ei pääse edes ravintolaan syömään, saatika sitten jatkamaan jurrinsa parantamista.
 Laista ei taida löytyä pykälää, jossa olisi määritelty esiintyvien taitelijoiden promillerajaa. Ja toisaalta laki kieltää myymisen joten melkoisen kinkkinen tilanne tuli (jälleen kerran) Tukiaisten puli- remmin kanssa. Esiintyville taitelijoillehan järjestetään juomaa ja ruokaa heidän mieltymysten mukaan ja mitä isompi stara, sen vaativammat on yleensä toiveet.

  Tukiaisten siskokset ovat isoja mutta vain kokonsa puolesta, joten lienee käynyt takahuoneessa niin, että ei sitten ollutkaan sitä aitoa shampanjaa tarjolla. Siinä sopimusrikkomuksesta tuohtuneena molemmat alkanee vetämään tuhdin glamourisesti kaikkea alkoholipitoista kaksin käsin naamariinsa, ilmaista kun se oli. Ja tuloksena oli sitten esiintymisvuoron koittaessa, useamman promillen känni päällä . . . Ja lienee rattijuopumus- lakiin vedoten evättiin glamourinen ja hyvällä maulla järjestetty shown esittäminen.

  Kansan on kiittäminen tai kiroaminen sitä, että ei nähnyt ja kuullut uusien vartavasten ruotsalaisen ammattimuusikon kanssa levytettyjen maailman menestykseen nousevia kappaleiden ensiesiintymistä. Vain jälkipolvet tulevat näkemään, tekikö ravintoloitsija oikein vai palaako tämä helvetin tulessa, kun karmanlaki iskee . . .