keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Arvoja ja ammatteja

  Kuulemma arvomini pitäisi ansaita jollain tapaa. Lienee "helvetin hölösuu" on ansaittu asian huonossa merkityksessä ja "höpönassu" tai "jumalallinen rakastaja" lienevät kumminkin ns. hellittelyilmaisuja. Kaikkia on talkkarin vaimo käyttänyt ja alle puolessa tunnissa saman session aikana.


  Mutta ottaako talkkari vittuiluna vai kunniana, kun töissä ovat alkaneet kutsumaan konemestariksi ? Kotona tuli mainittua "arvonimestä", niin rakas vaimohan siihen tarttui välittömästi. Herra Konemestari, kun koneista niin paljon ymmärtää, niin voi sitten viikonloppuna tarkistaa ruohonleikkurin terävyyttä ja toimintaa takapihan rehottavalla nurmikolla,aamukahvilla lausahti. Eli nalli napsahti ja suoraan asian ytimeen, kieroja kapistuksia nuo naiset.Miten ihmeessä nainen voi olla noin kekseliäs ja kiero ? ?  Pahempi kuin joku pesunkestävä savolainen, joka on asustellut Vantaalla vähintään vuosikymmenen verran.
 Tässä nyt täytyy pitää kieli keskellä suuta ja keksiä kaikenkattava selitys, miksi nurmikkoa ei ole voinut leikata. Ulkona on visioista: Sumu, lumisade tai muukaan paranormaali luonnonilmiö, sillä eihän nainen usko edes totuutta. 
  Toisaalta talkkarilla on jemmassa kannullinen kasvintuhoainetta, mitä jyväjemmarit käyttävät rikkakasvien tuhoamiseen pelloilla, jos sitä lantraisi vähän vähemmän niin eipä taida olla tarvis koko kesänä leikata nurmikkoa.
Toisaalta tuntien muijan ailahtelevan luonteen, niin voi olla, että juhannuksen kieppeillä joutuu hankkimaan siironurmikkoa ja istuttamaan sen.
 Talkkari taitaa "palauttaa" arvonimensä normikäytössä talkkariksi ja vain erikoistilaisuuksissa käyttää arvonimeä Herra Konemestari.