torstai 19. toukokuuta 2011

Ikä ja ammattitaito

 Jälleen talkkari on kuullut kavereilta kauhukertomuksia, että juuri koulusta valmistuneet ja omat kengännauhansa sitomaan oppineet, isänmaan toivomme ovat päässet managereiksi / isännöitsijöiksi jne. jne. Toki joukossa on jokunen täyspäinen aloittelija, yhden sentään tunnen Turusta, mutta harvassa todella harvassa ovat oikeaa otetta alusta asti näyttäneet. Mutta sitä saa mitä tilaa, nimittäin ammattitaitoa ja halpahintaa ei saa samassa korissa.

  Esimerkiksi yhdessä vaiheessa lopetettiin rakennusmestarien kouluttaminen, kaikkien piti olla vähintään insinöörejä. Ja sehän on tunnettua, kun insinöörillä välähtää, niin myöhemmin lasketaan sitten vahingot. Liekö kansantaloutemme ei kestä enenpää välähdyksiä, joten taidetaan taas kouluttaa rakennusmestareita.
  Ja kun kiinteistöomaisuutemme on myyty ulkomaille, niin sieltähän ne aivottomat ideat tulevat, liekö osasyynä huono kielitaito kääntäjällä, kun muokkaavat tekstiä suomenkielle, visioineen.
 Talkkari kysyi eräältä kravattipelleltä aikoinaan saunaillassa, että hölskyykö. Pelle siihen, ei tosiaankaan hölsky. Joten talkkarin kollega siihen ennätti kommentoimaan: on siis täysi kusipää. Tämä hyväkäs sitten "järjesti" kaverille lopputilin, mutta kaveripa kosti, kävi painamassa kravattipellen muijaa. Joten paha mennä sanomaan ketä tai kuka oli voittaja, jokainen nyt tavallaan antoi jotain.