keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Hätäkeskus . . .

 Jälleen kerran on hätäkeskuksen väkeä kunnostautunut, asiattomuuksissa. Tässä taanoin tuli julki juttu, missä hätäkeskuspäivystäjä ( vanhempi konstaapeli ) oli kysynyt mieheltä hänen painoaan vs. naiseen painoon ja turpaanottoa naiselta: Otaks sä pataan naiselta . . .
 Nyt on vuorossa taas hätäkeskuspäivystäjä (vanhempi konstaapeli ), joka lupasi avusn tulevan nopeammin, jos ovat kilttejä HÄNELLE.
 http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/hatakeskuspaivystaja_lupasi_apua_nopeasti_jos_soittaja_on/?ref=tf_iOKboksi_p1
 Eikä siinä kaikki, kuten eräs mainos kertoo, oli siinä valituksen käsittelyssä käynyt toimistotekninen virhe. Normaalistihan kansankielisesti se on tarkoittanut ko. valituksen siirtämistä roskakoriin.

  Pari juttua tässä Talkkarin ja monen muunkin mielessä askarruttaa. Ensinnäkin, pari kertaa julkisuuteen on pullahtanut tieto, että koulutukseltaan on ollut poliisi. Siitä voisi äkkiseltään vetää johtopäätöksen, että onko poliisikoulun psykologiset testit ajan tasalla ? ?  Tai onko ylipäätänsä järkeä hätäkeskuspäivystäjiksi päästää andrenaalipaukkuja hakevia elvistelijöitä tai joilla ei ns. pinna riitä tiukassa paikassa ? ? ?  Poliiseissakin löytyy yksilöitä, jolle voi vittuilla vaikka tunnin, eivätkä ole millänkänsä, mutta enemistönä on sellaisia, että jo asiakkaan minuutin mittaisen"avautumisen" jälkeen tulee "runtua" . . .
 Toiseksi täytyy ihmetellä, miksi sanktiot näissä tapauksissa ovat lähinnä symboliset ? ? Panisi se vähän enenmän miettimään hätäkeskuspäivystäjillä (ehkä vanhempi konstaapeli) jos töpeksiin, niin ei pääse mokasta pelkällä nimikirjaan tulevalla merkinnällä, kohdassa rangaistukset. Vaan tosiasiallisesti se rangaistus tuntuisi " aikuisen oikeasti" , kun se vaikuttaa taloudellisesti.